Yeni DLR enstitüleri deniz enerji sistemlerini ve yarının mobilitesini araştırıyor

celikci

New member
23 Haziran 2020’de Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Senatosu iki yeni enstitü için onay verdi. Gelecekte, hareketlilik ve enerji geçişi için yenilikçi teknolojileri araştıracaklar. Geçen yıl 14 Kasım’da, Alman Federal Meclisi bütçe komitesi, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi) için DLR enstitülerinin kurulması için gerekli fonları onayladı ve onayladı. Genel olarak, BMWi yılda 22 milyon Euro’dan fazla sağlıyor, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein eyaletleri yılda yaklaşık 2 milyon Euro ile birlikte taahhüt ediliyor.

DLR İcra Kurulu Başkanı Prof. Pascale Ehrenfreund, “DLR ailesine eklenmesinden memnunuz. Yeni enstitüler, federal ve eyalet hükümetlerinin DLR’nin en ileri araştırmalarına duyduğu güvenin bir başka kanıtıdır” dedi. “Bilimsel yeterlilik ve güncel, teknolojik, sosyal ve ekonomik açıdan önemli konulara yönelik araştırma, Almanya’yı bir bilim ve iş merkezi olarak güçlendirmenin temelini oluşturuyor. Yeni enstitülerle, deniz enerji sistemleri ve deniz enerji sistemleri gibi son derece ilgili alanlarda faaliyetlerimizi daha da güçlendireceğiz. gelecekteki hareketlilik.”

DLR’de Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Karsten Lemmer şunları ekliyor: “Mobilite geçişi ve iklim değişikliği yakından ilişkili çok güncel konular. Sürdürülebilir, verimli, güvenli ve ‘insan merkezli’ bir ulaşım ve enerji sistem küresel dünyaya önemli bir katkı sağlıyor Yeni enstitüler mevcut portföyümüzü tamamlıyor: DLR’de geliştirilen enerji teknolojileri denizcilikte kullanılıyor, DLR’de geliştirilen araç zekasına metodik güven sağlıyoruz Yeni enstitüler böylece sürdürülebilir enerji tedariki ve geleceği konusundaki uzmanlığımızı güçlendiriyor geçirmez hareketlilik.”


DLR Deniz Enerji Sistemleri Enstitüsü (Geesthacht, Schleswig-Holstein)



Denizcilikte CO2 emisyonlarını azaltmak ve böylece denizcilik sektöründe daha fazla sürdürülebilirlik yaratmak için, Hamburg’un güneydoğusundaki Geesthacht’ta Deniz Enerji Sistemleri Enstitüsü inşa ediliyor. Schleswig-Holstein’daki ilk DLR enstitüsüdür. Tüm enerji dönüşüm zinciri burada ele alınır: liman altyapısı ve gemide yakıt depolamadan gemide faydalı enerjinin sağlanmasına kadar. Gemide elektrik, ısı ve soğuk sağlanması, alternatif yakıtların kullanımı, yakıt hücresi sistemleri gibi teknolojilerin entegrasyonu, liman operasyonlarında sinerjiler ve karada enerji tedarik altyapısına odaklanılmaktadır.

Amaç, farklı büyüklükteki gemiler için verimli ve düşük emisyonlu enerji tedariki için entegre sistemlerin geliştirilmesidir. Sonuçlar gerçek koşullar altında bir araştırma gemisinde gösterilecek, test edilecek ve kalifiye edilecektir. Bu şekilde, denizcilik uygulamalarından kaynaklanan toplam emisyonlar önemli ölçüde azaltılır ve geleceğin enerji tedarik yolları tasarlanır.


Geleceğin Mobilitesi için DLR Sistem Mühendisliği Enstitüsü (Oldenburg, Aşağı Saksonya)



Aşağı Saksonya’da, Geleceğin Mobilitesi için Sistem Mühendisliği Enstitüsü, Oldenburg Carl von Ossietzky Üniversitesi’ne bağlı bir enstitü olan IT Enstitüsü OFFIS’ten ulaşım araştırma alanının bir yan ürünüdür. Orada uzun süredir DLR ile yakın çalışıyoruz. Uzmanlar, diğer şeylerin yanı sıra, demiryolu, karayolu ve su üzerinde otomatikleştirilmiş ve otonom olarak çalışan ulaşım sistemlerinin güvenilirliği üzerinde çalışacak. Bilgisayar bilimi enstitüsü, yarının hareketliliği için güvenilir ve güvenilir sistemlerin sertifikasyonuna kadar tasarım, simülasyon, doğrulama ve doğrulama için yöntemler ve araçlar geliştirir.