Türkiye’nin Suriye operasyonuna CIA’dan itiraz: ABD askerlerini riske atar

bencede

New member
Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG terör örgütüne yönelik hava harekatını sürdüren ve kara harekatı sinyali veren Türkiye’nin adımları, ABD’de de yakından takip ediliyor. ABD’nin önde gelen yayın organlarından Axios’un aktardığına bakılırsa, Türkiye’nin muhtemel kara operasyonuna bir itiraz da Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı’ndan (CIA) geldi.

CIA Yöneticisi William Burns‘ün MİT Lideri Hakan Fidan‘la görüşerek Suriye’ye yönelik hava operasyonuna sert reaksiyon gösterdiği, bu durumun bölgedeki ABD askerlerini riske attığı uyarısında bulunduğu açıklandı.


‘ABD askerlerine yakın bölge vuruldu’

İki ABD’li kaynağa dayandırılan habere nazaran, Suriye’nin kuzeyinde omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ni destekleyen ve yaklaşık 900 askeri bulunan ABD, Türkiye’nin kara harekatı başlatma ihtimalinden kaygılı.

Bir kaynak, Türkiye’nin geçen hafta düzenlediği hava ataklarında ABD askerlerinin hayli yakınındaki bir bölgenin vurulduğunu, bunun üzerine CIA Yöneticisi Burns’ün Hakan Fidan’ı aradığını belirtti.

Beyaz Saray ve CIA, mevzuyla alakalı yorum yapmaktan kaçındı.