Simülasyon yoluyla basitleştirilmiş onay testleri – Haberler

celikci

New member
Sürücünün rotanın daha uzun bölümlerinde kontrolü bıraktığı otomatik araçlar, karayolu trafiği için özel onaylar gerektirir. Konvansiyonel araçlar için onay yöntemleri yıllardır oluşturulmuş ve resmi olarak tanınmış olsa da, otonom sürüş işlevlerine sahip araçlar için hala yenidir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), dijital testler için takım zincirleri üzerinde SET Level projesinde (otomatik sürüşün simülasyona dayalı geliştirilmesi ve test edilmesi) diğer 19 proje katılımcısı ile birlikte çalıştı. Otonom sürüş fonksiyonları daha yola çıkmadan önce simüle edilir ve kontrol edilir. Proje, 11 ve 12 Ekim 2022 tarihlerinde iş ve bilim dünyasından konukların katılacağı sanal bir etkinlik kapsamında tamamlandı.


Simülasyondaki modeller, kritik senaryoların test edilmesini sağlar



SET Level projesinin iki koordinatöründen biri olan DLR Yapay Zeka Güvenliği Enstitüsü’nden Prof. Frank Köster, “Simülasyon tabanlı araçlar, otomatik sürüş işlevlerinin geliştirilmesi ve test edilmesi bağlamında vazgeçilmezdir” diye açıklıyor. “Örneğin, geliştirme sırasında kapsamlı testler yapılabilir, bu sayede nadir veya kritik durumlar da insanlar ve teknoloji için risk olmadan değerlendirilebilir. Simülasyonlar ayrıca donanım, yazılım ile birlikte kullanıldığında test ekipmanının önemli bir parçasıdır. veya döngüdeki araç testleri. Bu amaçla, araştırmacılar, olabildiğince çok trafik durumunu güvenilir ve ayrıntılı bir şekilde haritalayan araç zincirleri geliştirdiler.Bu zincirlerin merkezi bir kısmı, araç dinamiği, otomasyon ve sensör modelleri gibi araç simülasyonu için sözde modellerdir. araştırmacılar bunları gerçeği basitleştirilmiş bir şekilde tasvir etmek için kullanırlar. Bu, kritik durumları hedefli bir şekilde ortaya çıkarmalarını ve meydana geldiklerinde ne olduğunu analiz etmelerini sağlar. Bunu ayrıca tahminlerde bulunmak için de kullanabilirsiniz. “Örneğin, projede biz DLR Ulaştırma Sistemleri Enstitüsü’nden Dr. Hardi Hungar, “Sensörlerin neyi, neden algıladığını kontrol ettik. Ve sonra otomasyona ne olur” diyor. “Ayrıca, bireysel modelleri genel simülasyona nasıl entegre edebileceğimiz ve simülasyonun nasıl olabildiğince hızlı ve esnek bir şekilde tanımlanabilir ve yürütülebilir.” Simülasyonun tanımı, modellerin entegrasyonu ve simülasyonun iletişim yapıları için standartlar burada yardımcı olur, projenin bir parçası olarak ele alınan, test edilen ve kısmen daha da geliştirilen.


Güvenlik değerlendirmesi için seçilen senaryolar, geliştirilmiş araç zincirlerini göstermektedir



Projedeki bilim insanları, yazılımı ve sensörleri ile test edilecek otomobilin yanı sıra bir trafik alanının dijital görüntüsünü de oluşturdu. Bisikletçiler, yayalar veya diğer araçlar gibi diğer yol kullanıcıları, altyapısı olan yollar veya hava durumu da simülasyonda dikkate alınmalıdır. Araştırmacılar burada akla gelebilecek tüm senaryoları da kapsayamayacaklarından, otomatikleştirilmiş bir aracın güvenliğini değerlendirmek için temsili olan senaryoları tam olarak tanımlamaları gerekiyordu. Alet zincirleri, üç özel, temsili kullanım durumu kullanılarak uygulandı ve test edildi. Örneğin, bilim adamları kavşak durumlarının ne kadar kritik olduğunu analiz ettiler, dönüş manevraları sırasında otomatikleştirilmiş araçların sistem analizlerini gerçekleştirdiler ve bireysel sensörleri test ettiler.

Hungar, “Modeller ve yöntemler, diğer şirketler ve araştırma enstitüleri tarafından açık kaynak olarak zaten mevcut” diyor. Köster ekliyor: “Serbestçe kullanılabilirler, daha da geliştirilebilirler ve kişinin kendi ihtiyaçlarına göre uyarlanabilirler.” Araştırmacılar ayrıca sonuçları başka projelerde ve standardizasyon faaliyetlerinde de kullanıyor.