“Sıfır Emisyon – Hidrojen Sahası Lampoldshausen” projesi için başlangıç sinyali

celikci

New member
Baden-Württemberg Ekonomi, Çalışma ve Konut Bakanı Dr. Bakanlık bu meblağ ile “yeşil” hidrojen üretimi ve kullanımına odaklanan “Sıfır Emisyon – Lampoldshausen Hidrojen Sahası” projesini destekliyor. Amaç, DLR Lampoldshausen sahasına yenilenebilir hidrojen tedarik etmek ve tüm hidrojen proses zincirini, uzay tahrik sistemlerini test etmek için enerji yoğun bir sahanın özel koşulları altında test etmektir. Hibe bildiriminin teslim törenine Hardthausen belediye başkanı Thomas Einfalt ve Heilbronn ilçesi Bölge Yöneticisi Detlef Piepenburg’un yanı sıra proje ortakları ve endüstri, araştırma ve siyasetten konuklar katıldı.


Hidrojen teknolojisini uygulayın



“‘Sıfır Emisyon – Lampoldshausen Hidrojen Sahası’ projesinde, bir DLR sahasına ilk kez “yeşil” hidrojen temelinde sürdürülebilir bir şekilde enerji sağlanıyor ve böylece Almanya’da “yeşil” hidrojen için altyapı genişlemesini destekliyor.” Bugün ilk kez toplanan Ulusal Hidrojen Stratejisi Hidrojen Konseyi’ne de uzmanlığıyla katkıda bulunan DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Karsten Lemmer. DLR Lampoldshausen tesisi, hidrojen teknolojilerini ve süreçlerini pratikte test etmek, daha fazla geliştirmek ve uygulamak için benzersiz bir geliştirme ve test ortamı sunar. Aynı zamanda, Lampoldshausen’deki DLR, büyük miktarlarda hidrojeni işleme konusunda onlarca yıllık bir deneyime sahiptir ve buna ihtiyacı vardır: Çünkü DLR Uzay Tahrik Enstitüsü, Avrupa fırlatma aracı ailesi Ariane için motor testleri ile en büyük kullanıcılardan biridir. Avrupa’da hidrojen

Ekonomi Bakanı Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut şunları söyledi: “‘Sıfır Emisyon’ projesi ile Baden-Württemberg’de hidrojen üretimi ve işlenmesi konusundaki uzmanlığımızı daha da genişletiyoruz. Lampoldshausen’de, alanında bir işaret oluşturmak istiyoruz. uzay yolculuğuna ve mobiliteye odaklanan Almanya’da benzersiz olan hidrojen araştırması. Yerel ekonomiyle yakın işbirliği aynı zamanda zamanında sanayileşme, ölçeklendirme ve nihayetinde hızlı endüstriyel uygulamaya olanak sağlıyor.”


DLR Lampoldshausen, başarılı ana faaliyet alanını ileriye dönük enerji araştırmalarıyla birleştiriyor



Proje, hidrojen teknolojilerinin kârlılığını ve dolayısıyla pazarlanabilirliğini artırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor: “Tüm süreç zincirini, özellikle yukarı ve aşağı akış süreçlerini test etmeye odaklanıyoruz. Bunu yapmak için, hidrojenin tüm temel yapı taşlarına bakıyoruz. DLR Uzay Tahrik Enstitüsü Direktörü Prof. Stefan Schlechtriem şunları söylüyor: “Yönetim pozisyonlarında görev almış saha yöneticisi ve enstitü müdür yardımcısı Klaus Schäfer,” diyor. Lampoldshausen tesisinde 35 yılı aşkın bir süredir, 1980’lerin başlarında Ariane fırlatma aracı ailesinin tahrikleri için hidrojen bazlı teknolojilerin tanıtılmasında önemli bir rol oynadı. Onun ve uzmanlarımızın deneyimiyle şimdi biz rejeneratif olarak üretilen hidrojen f’nin üretimi ve kullanımındaki ilerlemeye kararlı bir katkı sağlamak ve böylece Lampoldshausen’i hidrojen teknolojisi için bir işaretçi yapmak.


Tüm süreç adımlarında – Sıfır Emisyon Projesi bağlanır



DLR’nin Lampoldshausen’deki hidrojen konsepti, hidrojenin sudan elektroliz yoluyla elde edilmesine ve yenilenebilir enerjilerin kullanılmasına dayanmaktadır. Yaklaşık dört buçuk yıl önce DLR, hidrojenin rejeneratif üretimi için bir test sahası kurmak üzere güneybatı Almanya’daki en güçlü rüzgar çiftliğinin işletmecisi olan ZEAG Energie ile bir ortaklığa girdi. Rüzgar yoğun zamanlarda gerekenden daha fazla elektrik sağladığında, H2ORIZON tesisi iklim açısından nötr bir şekilde hidrojen üretir.

Bu temelde, DLR şimdi üç konu alanı daha geliştiriyor: “Yeşil uzay yolculuğu”, “CO2 nötr konum” ve “H2 teknik merkezi”. DLR Araç Konseptleri ve Ağa Bağlı Enerji Araştırması Enstitüleri, endüstriyel ortaklarla birlikte uzmanlıklarına katkıda bulunur.


Sürdürülebilir bir ikili: yeşil hidrojen ve uzay yolculuğu



“Hidrojenin geleceği enerji yoğun uygulamalarda var. DLR Lampoldshausen’de uygulamalı hidrojen teknolojisinden sorumlu Dr. Daniela Lindner, “Bu nedenle, uzay yolculuğunda iklim açısından nötr hidrojeni kullanmak mantıklı,” diye açıklıyor. Plan, sahada kriyojenik, sıvı, yeşil hidrojen üretmek için bir hidrojen sıvılaştırıcı kullanmak. Bu, Avrupa fırlatma aracı Ariane’nin büyük test tezgahlarında motor testleri için kullanılacak.


CO2 nötr bir konuma giderken



Projenin diğer bir kısmı da Lampoldshausen’deki DLR sahasının CO2 nötrlüğüdür. Odak noktası, 51 hektarlık alanda sürdürülebilir elektrik ve ısı tedariği ve yakıt hücreli araçların kullanımıdır. Makine öğrenimi ve yapay zeka yöntemleri, devam eden operasyonlar sırasında operasyonel yönetimi optimize eder. Bir mobil hidrojen dolum istasyonuyla bağlantılı olarak, gelecekteki mobilitenin yenilikçi tahrikleri için hidrojen tedariği bağlamında araştırma soruları da araştırılmaktadır.


H2 teknik merkezinde uygulamalı araştırma



Üçüncü temel konu, Lampoldshausen sahasındaki test faaliyetlerinin uzay yolculuğunun ötesine genişletilmesine yöneliktir: DLR, hidrojen teknolojileri için bir araştırma ve geliştirme platformu oluşturmak üzere büyük hidrojen test tezgahlarını ve mevcut güvenlik altyapısını kullanma konusundaki benzersiz bilgi birikimini kullanır. Bu H2 teknik merkezi, endüstri ve bilim ortaklarının gerçek koşullar altında hidrojen ekonomisinde kullanım için teknolojiler geliştirmesini ve test etmesini sağlamalıdır. Bu sayede proje ekonomiye teknoloji transferini desteklemektedir.