Park evinin Janecký davası duracak. Reddetmek için istifa etti, şimdiye kadar konseyde kalacak

Becayiş

New member
Polis memurları, 2023 sonbaharında kalkınma fonunda oturan eski Pardubice Martin Charvát ve diğer politikacılara geldiğinde, tüm pozisyonlarda sona erdi. Konseydeki veya şehir şirketlerinin yönetimindeki sandalyeler hızla istifa etti ya da meclis üyeleri ve meclis üyeleri onları hatırladı. Çok az insan masumiyet varsayımını süpürüyordu. Hızlı ve sert gerçekleşti.

2025 ilkbaharına kadar kesin. Mart ayında uzun aylar süren aylar sonra, kamuoyu suçlayıcıların Meclis Üyesi tarafından yaşayan pardubice Otakar Janecký ile suçlandıkları konusunda bilgi aldı. Eski hokey temsilcisi konsey toplantısını itiraf etti. Janecký geçen Mart ayının temsilcilerine verdiği demeçte, “Yargılamaların başlangıcından beri birlikte çalışıyorum ve ismimin temizleneceği gerçeğine tam olarak güveniyorum.” Dedi.

Idnes.cz, Janecký'nın ve bir park evi inşa etmek için denetim inşa etme sözleşmesi nedeniyle eski Geliştirme Fonu'nun geri kalanının da suçlandığını tespit etti. Politikacılar kamu ihalesini ortadan kaldırdılar ve daha sonra işi en ucuz olmaktan uzak olan şirkete verdiler. Pardubice belediye başkanı Jan Nadrchal, dava hakkında daha fazla bilgiye sahip olmadığını da sözlerine, “Yönetim kurulunun kentsel şirketlerde faaliyet gösteren mekanizmaları ihlal ettiği açıktır.” Dedi.

Paradoksal olarak, yeni gerçek sadece kendini bir şekilde veren Janecký tarafından tehdit ediyor. Tüm eski meslektaşları geliştirme fonundan zaten kayboldu. Martin Charvát, Michal Drenko (her ikisi de evet) ve Pavel Nevečeřal (Pardubice için birlikte), 300 milyon kron için park evinin inşaatçısıyla ilgili ilk davada siyasi olarak hayatta kalmadı. Ano'dan eski yönetim kurulu Jaroslav Menšík'in son üyesi kışın ofisinden istifa etti. Resmi olarak sağlık nedenleriyle.

Politikacının istifası hemen reddetti

Bu nedenle, Enteria Arena'nın çatısı altında 91 numaralı forma olan hokey efsanesi ile ne yapacağımız sorusunu cevaplamalıyız. Janecký kamu itirafı sırasında istifasını reddetti. Janecký, “Polis belgeleri, adımın kalkınma fonuna biraz zarar vermek zorunda olanlardan bazılarına neden olmadığını açıkça gösteriyor. Ve bunun çok önemli olacağına inanıyorum. Kendimi insanca talepkar bir durumda buldum, ama inanıyorum ki adımın yakında temizleneceğine inanıyorum.” Dedi.

Ve muhtemelen en azından sandalyeyi Belediye Meclisi ve Fonu'nda kurtarması için. “Bay Janecký diğer suçlamalardan tabi olarak farklı bir konumda. Konu için oy kullanmadan bile, polisin onu neyle suçladığını anlamıyorum. Ve konseyde en fazla zorunluluk var.

Dolayısıyla, kulüp Janecký'dan reddetmek istemiyorsa, pozisyonlarında kalacak. Dahası, diğer koalisyon partilerinin desteğine sahip olduğu için. Tabii ki “onun” dan pardubice yaşıyoruz ve sonra Pardubice için birlikte. Diyerek şöyle devam etti: “OTA davasında çok dikkatli olmalıyız. Adı medya tarafından biliniyor, polis onu daha büyük bir müdahale için davaya hazırlayabilir. Dava hakkında bildiklerime göre, bir şey yaptığını ve onu reddetmemiz gerektiğini bulamıyorum.”

Eski yıldız Tesla Pardubice veya Jokerit Helsinki'nin başkanı muhtemelen sadece muhalefet temsilcilerini isteyecek. “Bay Janecký, masumiyet varsayımının doğru olmasına rağmen, ancak hala araştırılan yolsuzluk vakalarından sonra, bu kötü bir sinyal olduğunu ve onun ve diğer sanık meslektaşlarında kalmanın normu belirlediğini ve halka çok talihsiz bir sinyal yayınladığını anlamalıdır.

Muhalefet itiraz etmek isteyecek

KDU -čsl'den bir başka muhalefet temsilcisi Vít Ulrych, şehir liderliğini tüm konu üzerinde hareket etmeye başlamaya çağırdı. Ama bunu yapmasını beklemiyor. Ulrych, “Meclis üyesinin kendisini istifa etmek istediğini sanmıyorum. Ayrıca, kentsel toplumdan belediye meclisine teklif vermek için sorumlu Milletvekili Jiřina Klčová'yı aradım.” Dedi.

Ve böylece, Janecký'yı dolaylı olarak işlevler için mahrum edebilen tek kişi Ano hareketi Andrej Babiš'in başkanı. Bir yolsuzluk davası hakkında “kirli” belediye binasında veya bölge ofisinde bir yerlerde meslektaşlarından nefret ettiği ve hızlı ve acımasız kararları serbest bıraktığı iyi biliniyor.

“Bunu hiç sevmediğini duydum. Soru, pardubice hücresini ne kadar güçlü bir şekilde zorlayacağıdır.”

Gerçekten de Babiš, ön gözaltı süresi bitmeden Kasım 2023'ten itibaren Martin Charvát ve Michal Drek'i kovdu. Ve böylece Yes hareketinin pardubice üyelerinin aralarından seçim yapabileceği çok şey yoktu ve tüm suçlamaların kamusal yaşamdan kaybolması gerektiği açıktı. Ve böylece oldu. “Bay Charvát benim için büyük bir hayal kırıklığı. Elbette hiçbir koşul bilmiyorum, ama polisin bazı kanıtlar üzerinde hareket ettiğini varsayıyorum. Bizi bulan bu Odéesyalıları test etmedik,” dedi Babiš, Charvát ve Drenko'nun kariyerlerine mavi tarafta başladıkları davanın patlak vermesinden hemen sonra. Ancak, sadece evetinde etki kazandılar.