Okul deneyi: Uzayda Petrol Emülsiyonu

celikci

New member
Bu deneyin bir parçası olarak, ortaokul öğrencileri ilk kez bilimsel bir hipotez oluşturacaklar. Bu amaçla, Thomas Reiter benzer bir deneyi uzayda ve dünyadaki öğretmenler ve öğrenciler için – bir kez ağırlıksızlıkta, bir kez yerçekiminin etkisi altında – gerçekleştirir. Deney, şeffaf ve kapalı bir kapta yağ içinde su emülsiyonuna dayanmaktadır.

Astronot ve öğrenci, yağ ve su uygun şekilde karışana kadar kabı sallar. Öğrenciler önce su ve yağın yerçekimi etkisi altında nasıl karıştığını ve ayrıldığını gözlemler. Daha sonra sürecin ağırlıksız ortamda nasıl gerçekleştiğine dair hipotezlerini oluştururlar.

Karar daha sonra, Thomas Reiter’in ağırlıksızlık altında neler olduğunu göstereceği ikinci Alman televizyonunun (ZDF) çocuk ve gençlik programında yer alacak. Her iki sıvının karışımı belli bir süre dinlendikten sonra, farklı demixing (segregasyon) dereceleri görünür hale gelir. Bu iki sıvının – uzayda ve yeryüzünde – davranışındaki farklı sonuçlar, fenomenoloji veya fizikte B. kaldırma kuvveti, yoğunluk (ve – daha büyük öğrenciler için – ayrıca) gibi konulardaki öğretim ünitelerinin temelini oluşturur. viskozite, yüzey gerilimi, ıslanma davranışı, vb.).

Öğretmenlerin, deneyin tanıtılabileceği ve sınıfta eşlik edilebileceği modüler yapılandırılmış öğrenme birimleri sunan ilgili öğrenme ünitelerini yürütmeleri için eşlik eden materyal oluşturulur. Ayrıca, öğrencilerin ek Haberin Detayları bilgileri sağlayarak meraklarını ve ilgilerini uyandırmak için yardımcı materyal olarak kullanabilecekleri İnternet’te siteler vardır.

Bu deneyin yardımıyla, öğrenciler her şeyden önce bilimsel çalışmanın temellerine daha yakın hale getirilmelidir: Bir deneyi kurarken doğruluk ve dikkatli dokümantasyon, hipotezlerin oluşturulması ve bunların gerekçelendirilmesi ve en sonunda, her şeyden önce, sonucun karşılaştırılması. ortaya çıkan sonuçlara kendi hipotezinizle ulaştınız.

“Dört B’nin” iletişimi – bir süreci gözlemlemek, onu tam ve ayrıntılı olarak açıklamak, bir hipotez oluşturmak ve onu doğrulamak – DLR uzay ajansı için önemli bir endişe kaynağıdır. Deney aynı zamanda olumlu biçimlendirici bir deneyimi birleştirmelidir: Araştırma heyecan vericidir ve araştırma geleceğin ta kendisidir.

Koordinatörler: Y. Nini, HW Ripken (her ikisi de DLR Uzay Ajansı, Bonn)