New York’ta kopya katliam dehşeti: Saldırgan Yeni Zelanda’da cami basan Tarrant üzere hareket etmiş

bencede

New member
ABD, New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkete düzenlenen silahlı taarruzun dehşetini yaşıyor. Kent haricinden bölgeye gelen saldırgan bir süpermarkete girip en az 10 kişi öldürdü.


Saldırganın Payton Gendron isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu belirtildi.

Joseph Gramaglia


“AĞIR SİLAHLIYDI VE TAKTİK DONANIMI VARDI”

CNN’in haberine göre katliamla ilgili açıklama yapan Buffalo Polis Komiseri Joseph Gramaglia, saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini, taktik teçhizat teçhizatı giydiğini ve hücum esnasında canlı yayın yaptığını söylemiş oldu.

Gramaglia’ya göre süpermarket taarruzunda 13 kurbandan 11’i siyah, ikisi beyaz.

TWITCH ÜZERİNDE CANLI YAYIN

Öte yandan saldırganın katliamı Twitch üzerinden canlı yayınladığı belirtildi. Canlı yayını doğrulayan şirket bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“New York, Buffalo’da meydana gelen silahlı saldırıyı duyar duymaz harap olduk, Kalbimiz bu trajediden etkilenen toplulukla bir arada. Twitch’in her türlü şiddete karşı sıfır tolerans siyaseti var ve tüm olaylara süratle cevap vermek için çalışıyor.”

Saldırı manzaralarının kaldırıldığını açıklayan Twitch ayrıyeten saldırganın hesabının askıya alındığını ve bu içeriği bir daha yayınlayan hesapların izlenmesi de dahil olmak üzere tüm tedbirleri aldığını duyurdu.



SALDIRGAN AŞIRILIK YANLISI

Saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini ve ateş açtığını belirten yetkililer, olayın ırkçı bir atak olduğunu ve taarruza ait nefret kabahati soruşturması başlatıldığını tabir etti. Amerikan abcNews’in haberine nazaran kolluk kuvvetleri silahlı saldırganın aşırılık yanlısı inanç sahibi olduğunu düşünüyor. Soruşturmayı yürüten müfettişler, saldırganın ABD’de Güney Carolina kilise tetikçisi Dylan Roof ve Yeni Zelanda’da cami baskını gerçekleştiren Brenton Tarrant hakkında övgü içeren çevrimiçi gönderilerini inceliyor.

Ayrıca soruşturma kapsamında, saldırganın internette yayınladığı bir manifestonun gözden geçirildiği açıklandı.

Saldırganın manifestosunda “Beyaz doğum oranlarının 2.06 olması gerekli. Beyaz nüfus her gün sayıca azalıyor” sözlerini kullandığı argüman ediliyor.



YENİ ZELANDA CANİSİ 51 KİŞİYİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Işık ve Linwood mescitlerine 15 Mart 2019’da cuma namazında otomatik silahlarla terör akınında bulunan Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, 51 müslümanı şehit etmiş, 40 kişiyi de yaralamıştı. Tarrant hücum anında Facebook’tan canlı yayın yapmıştı.