Motion apps ile Güvenli Ambalajlama Uygulamaları

Felaket

New member
Günümüzde kahve, şeker, ilaç gibi ürünlerin neredeyse hepsi poşetlerde ambalajlanıyor. Bosch Packaging Technology’ye ait yeni, esnek düz poşetleme makinesi Sigpack VPF, doğru ambalajlama yapılmasını ve hassas karışım oranının elde edilmesini sağlıyor. Dünyada serbest şekilde ölçeklendirilebilen ilk poşetleme makinesi olan Festo Motion Terminal dijital pnömatik tarafından sunulan esnekliğe sahiptir.


Gıdada en son trend takip ediliyor. Sigpack VPF (Vertical Platform Flat poşetleme) makinesinin de bu nedenle hızlı format değişiklikleri ve sadece birkaç gram olan dolum miktarlarına uyum sağlayabilecek maksimum ambalaj esnekliğini sunması gerekiyor. En son piyasa ihtiyaçlarına göre kolayca uyarlanabilen bu makinenin dolum kapasitesi dakikada 1800 poşete kadar çıkabiliyor ve cihaz, piyasada taban alanı başına en iyi metrekare performansını sunuyor.

Hızlı uyarlanma
Yeni, merkezi olmayan dozlama sistemi, her bir şerit için özel bir dozaj bölmesi ve ürün stoku içerir ve üç ila on iki şerit arasında herhangi bir yerde destek sağlar. Bosch Packaging Systems Ürün Müdürü Rolf Steinemann, modüler konsept sayesinde, tuz ve karabiber gibi farklı ürünlerin artık aynı anda tek bir makinede ambalajlanabildiğini de belirtti.


Hijyenik ve ergonomik tasarım Sigpack VPF’yi erişimi ve denetimi kolay bir cihaz yapıyor. Temizleme ve değiştirme sürelerinin kısa olması ekipmanın genel verimliliğini önemli miktarda arttırıyor. Daha az ürün kaybı ve ıskarta mal ortaya çıkıyor ve ambalajlama prosesi daha az maliyet sağlıyor.

Her seferinde hassas dozajlama – tek bir düğmeye basarak formatlama
Dolum mekanizmasında yüksek hassasiyetli bir auger dozlama ünitesi bulunuyor. Bu ünite, akıllı yönlendirme kontrolü ile birlikte çok daha hassas dozlama yapılmasını sağlıyor. Sigpack VPF’nin gelişimini izleyen Proje Müdürü Maik Lamprecht, Festo Motion Terminal’in besleme proseslerini çok kolaylaştırdığını belirtti.“Valf dilimlerinin sayısını üçte bire indirebiliyoruz ve pek çok işlev için sadece minimal tasarım mühendisliği gerekiyor.” diyen Lamprecht, şeritlerin her birinin bir düğmeye basarak ayrı ayrı ayarlanabildiğini de söylüyor.

Daha fazla proses güvenilirliği
Festo Motion Terminal aynı zamanda prosesin izlenmesi için basıncın ve vakumun ölçülmesine, valfin kontaminasyonunun kontrol edilmesi için sızıntının izlenmesine ve bunların yanı sıra her bir şeridin temizlik ve drenaj basıncısının ayrı ayrı ayarlanmasına olanak sağlıyor. Lamprecht, şirket olarak proses güvenilirliği açısından önemli ilerleme kaydettiklerini belirtiyor.

Tüm bu işlevleri gerçekleştirebilen Festo Motion Terminal, devrim yaratan dijitalleştirilmiş pnömatik konseptini uygulamaya koyan ilk ürün. Uygulamalar, pnömatik işlevlerin geçişinin kontrol edilmesinden ve parametreleri değiştirerek yeni formatların uydurulmasından sorumlu. Kontrol, teşhis ve kendi kendine öğrenme için entegre akıllı sensörler ilave bileşenlere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor, karmaşıklığı azaltıyor ve sipariş prosesini basitleştiriyor.


Tüm geliştiricilerin yapması gereken, uygun uygulamaları seçerek müşterinin ihtiyaçlarına uyum sağlayacak, hızlı ve kolay bir şekilde yapılandırılabilen temel bir makine tipi oluşturmak. Rolf Steinemann ”Festo Motion Terminal Endüstri 4.0 becerisine sahip pnömatikler sunuyor ve Motion Terminal’den elde edilen proses verileri artık kendi durum izleme platformumuzda işlenebiliyor” diyor.