celikci
New member
Lazanya (Lasagne) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar ????.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane soğan
- 500 gram dana kıyma
- 4 tane havuç
- 1 bardak dolusu rendelenmiş domates/ 1 paket domates konservesi
- 1 paket lasanya baharatı
- Tuz (1 çay kaşığı koyuyorum ben)
- Yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardak dolusu rendelenmiş peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar ????.
- Birinci evvel iç lasagnenin iç harcını hazırlıyoruz. Yağı tavaya koyuyorsun ve soğanı kavuruyorsun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca, kıymayı ekliyorsun.
- Kıymayı kavurunca, havuçları rendeliyip ekliyorsun.
- tekrar bir kaç dakika kavuruyorsun.
- Üzerine rendelediğin domatesi ekliyorsun karıştırın bi kaç dakika – suyunu epeyce çekerse birazcık su ekleyebilirsiniz.
- Lasagne baharatını ek edin – şayet ki bu baharatı bulamazsan, köfte baharatı da kullanabilirsın, çok başaralı oluyor.
- Birazcık tuz ekleyip iç harcın altını kapatın.
- Gelelim beşamel sosuna:.
- Beşamel sosunu hazırlarken fırınn ısınsın – en yüksek ayara açıyorum ben.
- Sütü, unu ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın, tuzunu, karabiberini ekleyin. Birazcık katı krema üzere olacak. Çok tuzsuz ise(kaşar peynirine nazaran değişiyor) birazcık daha ekleyebilirsiniz.
- Beşamel sosundan bir bardak ayırın ve geri kalanını iç harçınıza katın, karıştırın.
- Artık tepsinize yada cam borcamınıza hamurunuzu serin ve üzerine iç harcını dökün serin. Doldurmamayı itina gösterin, yoksa öbür katlara harç kalmaz. ????.
- Harcı ekledikten daha sonra, hamuru tekrar serin, harç bitene kadar devam edin.
- Harcın en üste duracak biçimde olsun – üstüne bir bardak ayırdığınız beşamel sosunu dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
- Üzerini aliminyom folyo koyun üzeri çabucak yanmasın – ortalama 45 dakika pişirin. 45 dakika piştikten daha sonra aliminyom folyoyu kaldırın ve yeniden 5 dakika daha pişirin.
- Not:İç harcına mısır yada mantar ekleyebilirsiniz.Salata ile servis edin. Afiyet olsun.