DLR, sanal uçaklar için test merkezini başlatıyor

celikci

New member
Bilgisayar simülasyonları, gelecekteki uçakların geliştirilmesini ve sertifikalandırılmasını önemli ölçüde hızlandırmalıdır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) tarafından 28 Haziran Cuma günü Bremen’de başlatılan girişimin amacı budur. Sözde Sanal Ürün Evi (VPH), DLR’nin kutlama amaçlı ECOMAT araştırma merkezine taşınması vesilesiyle sunuldu.

DLR, VPH ile bileşenlerin ve teknolojilerin sanal simülasyonu ve sertifikasyonu ve bunların genel hava aracına entegrasyonu için bir entegrasyon ve test merkezi kurmak üzere Airbus ve IABG gibi endüstriyel ortaklarla ve bilimle yakın bir şekilde çalışmayı planlıyor.

DLR Havacılık ve Uzay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Rolf Henke, “Havacılığı dijitalleştirme olanakları, DLR’nin Sanal Ürün Evi’ndeki ortaklarla birlikte çalışacağı araştırma için çok büyük zorluklar anlamına geliyor” diyor. “DLR, Bremen’deki ve ülke çapındaki ortaklarla birlikte, özellikle Bremen’de sanal onay konusunda iddialı hedefin gerçekleştirilmesinde birlikte çalışmak için birleştirici rolünü üstleniyor.”

Yeni uçakların geliştirilmesi, test edilmesi ve üretilmesi, özellikle yeni teknolojiler ve geleneksel olmayan uçak konseptleri kullanılırken yüksek zaman, teknolojik ve finansal risklerle ilişkilidir. Sadece ilk test uçuşlarında ortaya çıkan performans açıkları, onaylardaki gecikmeler ve zaman alan üretim süreçleri önemli ölçüde ek maliyetlere yol açabiliyor. Bu yüksek riskler ve uçakların uzun ömür ve üretim döngüleri, sürekli olarak gerekli olan ürün iyileştirmeleri ve dolayısıyla havacılıkta gerekli olan yenilikçilik yeteneği ile çelişmektedir. Daha güvenli, daha çevreci ve daha ekonomik hava trafiği için yeni teknolojilerin belirlenmesi, bunların uygulanmasının hızlandırılması ve teknolojik risklerin azaltılması için gelecekte tasarım, geliştirme, test, imalat ve üretim süreçleri bilgisayar ortamında simüle edilecektir. . Bunu yapmak için, adım adım sanal kısmi sertifikalandırmaya kadar, uçağın tüm özelliklerinin simülasyon yazılımında haritalanması gerekir.

Sanal Ürün Evi’nin sunumu, Nisan ayı sonunda açılan Bremen araştırma ve geliştirme merkezi ECOMAT’ta (Eko-verimli Malzemeler ve Teknolojiler Merkezi) gerçekleştirildi. Yeni binadaki projelerde iş ve bilim dünyasından yaklaşık 500 uzman birlikte çalışacak. DLR, ECOMAT’a katılımıyla Bremen tesisindeki varlığını daha da genişletiyor.


Başlangıç projesi Bir uçak kanadının kontrol yüzeyi



“Deniz güvenliği ve uzay yolculuğuna odaklanan mevcut iki DLR lokasyonuna ek olarak, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi, araştırma, bilim ve teknolojinin yakın işbirliği içinde çalıştığı ECOMAT’taki çalışmaları ile Bremen’in araştırma ve yenilik ortamını genişletiyor. havacılık. Bremen Eyaleti olarak bizim için bu sadece ECOMAT ile doğru yolda olduğumuzun bir teyidi değil, aynı zamanda kurumumuzun uluslararası çekiciliğini de gösteriyor” dedi. Bremen Eyaleti

Sanal Ürün Evi’ndeki ilk proje, bir uçak kanadının çok işlevli bir kontrol yüzeyine odaklanıyor. Bu özel bileşen için sanal tasarım, sanal üretim ve sanal test prosedürleri konuları üzerinde çalışılır ve katılımcı DLR enstitüleri ve proje ortakları ile bağlantı kurulur. Uzman disiplinlerin sanal entegrasyonu sayesinde, dijital tasarımdaki değişiklikler ve bunların üretim ve test prosedürleri üzerindeki etkileri çok daha hızlı bir şekilde analiz edilebilir ve optimize edilebilir.

Bir “ortak kaynak” yazılım mimarisine, yani korumalı bir simülasyon ortamına dayalı olarak, bir test merkezi ve ağ platformu olarak VPH’nin uzun vadeli hedefi, endüstriyel ortaklar için ve onlarla birlikte uçak bileşenlerinin sanal sertifikasyonunu gerçekleştirmektir.