DLR, kentsel hava hareketliliği için kontrol sistemi geliştiriyor

celikci

New member
Bir yıl önce, Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı (BMVI), Hamburg’u yenilikçi hava hareketliliği için pilot bölge olarak belirledi. Şimdi de Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), “Kentsel Drone Trafiği Verimli Düzenleniyor” (UDVeo) projesinin ihalesini kazandı.

14 Şubat 2020’de Berlin’de Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, BMVI tarafından finanse edilen UDVeo projesinin finansman kararını DLR hava taşımacılığı sistemleri tesisi Direktörü Prof. Volker Gollnick’e teslim etti.

Prof. Gollnick, “Bu projedeki havacılık mimarisi becerilerimizle yeni bir kentsel hareketlilik biçimine önemli bir katkı sağlayabildiğimiz için çok gururluyum” diye açıklıyor.

Alman Silahlı Kuvvetleri Helmut Schmidt Üniversitesi’nin (HSU) yürüttüğü projede, insansız hava araçları için bilgisayar destekli güdüm sisteminin prototipinin geliştirilmesi ve yasal düzenleme önerilerinin hazırlanması amaçlanıyor. Dronlar zaten afet yardımı ve ilaç nakliyesi için kullanılıyor. Yoğun nüfuslu kentsel hava sahasında uçabilmeleri için, bu hava sahasına güvenli entegrasyonları garanti edilmelidir.

UDVeo projesinde, Hamburg’daki hava taşımacılığı sistemleri için DLR tesisi, “şehir” ve “drone operatörü” uygulama perspektiflerinden kentsel hava hareketliliği için genel bir konsept geliştiriyor. Rüzgar veya uçuş hareketlerinden sapan hareketler gibi aniden ortaya çıkan koşullara uçuş rotalarını verimli bir şekilde uyarlamaya hizmet etmeyi amaçlayan yöntemler de geliştirilmektedir. Ayrıca DLR tesisi, kentsel hava taşımacılığının sosyal faydalarını analiz etmekte ve değerlendirmektedir.

Şubat 2020’den Ocak 2023’e kadar sürecek olan projenin diğer ortakları, kontrol sisteminin ana kullanıcılarından biri olan Hür ve Hansa Şehri Hamburg Ekonomi, Ulaştırma ve İnovasyon Bakanlığı ile HHLA Sky, NXP şirketleridir. Semiconductors Germany, Third Element Aviation, bunu ve WPS – İşyeri Çözümlerini göz önünde bulundurun.