Dijital mavi ışık: Acil durum araçları için yeşil dalga

celikci

New member
Acil durumlarda, acil durum hizmetleri hızlı ve güvenli bir şekilde varış noktasına ulaşmalıdır. Dijital çözümler bu konuda yardımcı olabilir. SIRENE araştırma projesinde, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’ndeki (DLR) trafik araştırmacıları, Braunschweig şehri ve endüstri ve bilim ortaklarıyla tam olarak bu tür çözümler üzerinde birlikte çalışıyorlar. 17 Eylül 2019’da SIRENE konsorsiyumu, Braunschweig’deki DLR tesisinde ilk ara sonuçları sundu.

Şehirde trafik genellikle sıkışıktır, şantiyeler acil servislerin hızlı bir şekilde geçmesini engeller ve kavşaklarda artan kaza riski vardır. Yanıp sönen ışıkları ve sirenleri olan kırmızı trafik ışıklarından geçilebilir, ancak çapraz trafiğin acil durum aracını çok geç fark etme riski yüksektir. SIRENE ortak projesinin hedeflerinden biri, özellikle acil durum araçlarına yönelik, kısa süreli trafik değişikliklerini bile dağıtım ve rota planlamasına dahil eden ve yardımcıları zamanında yönlendiren bir sistem geliştirmektir. Proje ekibi, optimize edilmiş yönlendirmeye ek olarak, yeşil dalgalar ve dijital mavi ışık boyunca acil durum araçlarına öncelik vermek için çözümler geliştiriyor. Dijital mavi ışık, doğrudan direksiyonun arkasındaki ekranda bir acil durum aracının yaklaştığını sürücülere bildirir. Trafik Enstitüsü’nden Sten Ruppe, “V2X iletişimini, yani araç ile yol altyapısı arasındaki iletişimi kullanarak, acil durum aracı örneğin bir trafik ışığında kendini duyurur ve bu ışık da sırayla arabalara bir mesaj gönderir” diye açıklıyor. Sistem Mühendisi. Bu sayede donanımlı araçlar, acil durum aracını görmeden veya duymadan erken uyarı alıyor. Bu, daha hızlı kaçmalarına ve bir kurtarma şeridi oluşturmalarına olanak tanır.

DLR, Braunschweig’in şehir içi çevre yolu boyunca Akıllı Mobilite Uygulama Platformunu (AIM) çalıştırır. Aşağı Saksonya test alanının bir parçasıdır ve en son iletişim teknolojisine sahip toplam 36 trafik ışığı geçişini içerir. Ruppe, “AIM, SIRENE’deki teknolojileri şehir trafiğinde test etmek ve daha da geliştirmek için bize mükemmel bir platform sunuyor” diyor. Sistemler henüz gerçek şehir trafiğinde test edilecek kadar güvenli değil. Ancak amaç, sonuçları 2020 yılı sonuna kadar Braunschweig şehir içi çevre yolundaki itfaiyeye sunmak. “Şu anda toplam beş acil durum aracımızı talep edebilmeleri için yeni iletişim teknolojisi ile donatıyoruz İtfaiye başkanı Claus Ruppert, “Gelecekte şehir içi çevre yolunda yeşil bir dalga olacak” diyor. DLR bilim adamları şu anda Braunschweig’in şehir içi çevre yolunun batısındaki trafik ışığı devrelerini yeniliyor, böylece gelecekte acil durum araçlarına öncelik veriliyor. Ayrıca proje ekibi, araçtaki ve trafik ışıklarındaki iletişim ünitesinden, merkezi rota hesaplama ve trafik bilgisayarına mesaj iletmeye kadar tüm iletişim zincirini kapsayan genel bir sistem kuruyor.