Almanya’da azalan uçuş hareketleri, dünyadaki büyümeyi 2019’un sonuna kadar sınırlandırdı

celikci

New member
Haziran 2019’dan bu yana Almanya’daki uçuş hareketlerinin hacmi 2018 değerlerinin altında. Lufthansa, Ryanair, Easyjet ve Condor önceki yıla göre tekliflerini düşürdü. Bu Eylül ayında Almanya’dan 91.000 başlangıç ile bu, yüzde ikilik bir düşüş anlamına geliyor. Zaten 2019’un başında Almanya’daki uçuş hareketlerinin büyüme oranları hızla düştü ve Nisan ayından itibaren sıfır noktasına ulaştı. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’ndeki (DLR) Köln Havalimanları ve Hava Trafiği Enstitüsü’nden Dr. Peter Berster, “Bu gelişmenin olası nedenleri, küçülen ekonomi veya havayollarındaki olası fazla kapasitelerdir” diyor.

Almanya’daki hava trafiği uzun süredir yüksek büyüme oranlarıyla karakterize edildikten sonra, 2017 sonunda Air Berlin’in ayrılması, uçuş hareketlerinin sayısında kısa vadeli bir düşüş gördü. Ancak 2018’in başında, bir önceki yılın seviyesine yeniden ulaşıldı. Ardından 2019 yılında devam etmeyen hızlı bir yakalama etkisi 2018 yılının sonuna kadar başladı.


Körfez havayolları geri çekiliyor



DLR Global Aviation Monitor 3/2019 ayrıca Avrupa çapında bir durma kaydetti. Eylül 2019’da yaklaşık 1 milyon kalkışla Avrupa’da 2018’in aynı ayına yakın uçuş gerçekleştirildi. “Küresel düzeyde toplam 3,35 milyon kalkışla 1 milyonluk bir artış görüyoruz. Öngörülebilir gelecekte de bunu yapmaya devam edecek olan uçuşlarda yüzde ikiye kadar,” diye açıklıyor Berster. Ancak burada da 2017 ve 2018’de yaygın olan yüzde 4-5’lik büyüme oranları artık geçmişte kaldı.” Hava trafiğindeki en büyük büyüme şu anda ve yakın gelecekte yüzde üç ila dört ile Asya ve Güney Amerika’da görülecektir; bu sayede Asya hava trafiği pazarı önceki iki yılda kısmen olağanüstü yüzde on ila on iki büyüme ile parladı. Yüksek düşüşler özellikle Orta Doğu’da belirgindir. Körfez’in ünlü havayolları Etihad, Emirates ve Katar’ın katkı sağladığı sefer sayısı, geçen yılın yüzde 6 altında, 106 bin kalkış seviyesinde bulunuyor.


Dresden, Hahn ve Memmingen’de yüzde 20’den fazla daha az uçuş



Almanya’da, olumsuz eğilim özellikle Weeze veya Hahn gibi bazı küçük havalimanlarında belirgindir. Ryanair’in daha küçük lokasyonlardan çekilmesi, uçuş hareketlerinde önemli bir düşüşe yol açıyor. Örneğin, Hahn’daki Ryanair teklifini yüzde 40 azaltıyor, bu da havalimanının genel olarak yüzde 26’lık bir düşüşle başa çıkması gerektiği anlamına geliyor. Berster, “Bazı düşük maliyetli havayollarının önceki yıllara göre daha büyük yerlere yoğunlaştığını ve küçük havalimanlarından giderek daha fazla çekildiğini giderek daha fazla fark ediyoruz” diye açıklıyor. Bireysel durumlarda, diğer düşük maliyetli taşıyıcılar bu boşluklara atlar. Eurowings, Dortmund’daki teklifi yüzde on iki azaltırken, aynı zamanda Wizz buradaki teklifi yüzde 30 artırarak 500 uçuşun üzerine çıkardı. Benzer bir durum, Ryanair’in küçüldüğü ve Wizz’in büyüdüğü veya yeni hizmetler sunduğu Bremen ve Berlin-Schoenefeld havalimanlarında görülebilir. Dresden’de, Germania’nın iflası, şiddetli düşüşle özellikle dikkat çekiyor. Corendon, Rostock-Antalya veya Münster-Antalya gibi Germania’dan bireysel eski rotaları devralmaya veya Düsseldorf-Antalya’daki gibi genişletmeye çalışıyor. Havayolu ayrıca giderek daha küçük havalimanlarından uçuşlar sunuyor.

Almanya’daki bazı büyük havalimanları olumsuz gidişata karşı gelişiyor: Eylül 2019’da Düsseldorf ve Stuttgart havalimanları bir önceki yıla göre yüzde iki ila beş arasında daha fazla uçuş sundu. Düsseldorf’ta bu güçlü genişleme, esas olarak Eurowings (%+9), Ryanair/Lauda (%+14) ve Easyjet’ten (%+32) kaynaklanıyor ve Stuttgart’ta Ryanair/Lauda teklifi yüzde yüzden fazla artırıyor.


Düşük maliyetli taşıyıcılar dünya çapında yükselişte



Almanya’nın en büyük sağlayıcıları olan Lufthansa (%-0,6), Ryanair (%-1,7), Easyjet (%-4,5) ve Condor (%-3,9) gibi Eylül ayında uçuş tekliflerini azaltırken, küresel pazarda bunu başardılar. , en büyük sekiz havayolu uçuş sayısını artırıyor. 192.000’den fazla kalkışla American Airlines liderliğindeki üç büyük ittifak tabanlı Amerikan havayolu şirketi, Delta Air Lines ve United Airlines’ın önünde zirvede yer alıyor. Onları iki Çin havayolu China Eastern ve China Southern’ın önünde iki düşük maliyetli havayolu Southwest Airlines ve Ryanair (toplamda +%6) takip ediyor. Dünyanın en büyük 25 havayolu arasında (uçuşlarla) özellikle yüksek bir büyüme, Hindistan’dan IndiGo (+%15) ve Brezilya’dan Azul’da (+%21) düşük maliyetli havayollarında bulunabilir.


Küresel Havacılık Monitörü



Global Aviation Monitor (GAM), DLR Havalimanları ve Hava Trafiği Enstitüsü tarafından üç ayda bir yayınlanmaktadır. Rapor, küresel, Avrupa ve Almanya hava trafiğindeki mevcut durumu yakalar ve önümüzdeki üç ay için kısa vadeli bir tahmin sağlar. Hava trafik piyasasındaki ilgili oyuncular böylece erken bir aşamada küresel hava trafiğindeki değişiklikler hakkında bilgilendirilir. Rapordaki yeni trafik ışığı gösterimi, ilk bakışta münferit pazarların önümüzdeki aylarda nasıl gelişeceğini gösteriyor.