ABD’de engelli bir kişiyi öldüren polisler hakkında inceleme başlatıldı

bencede

New member
ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, kasap bıçağını atmayı reddettiği sav edilen tekerlekli sandalyedeki bir kişinin polis tarafınca öldürülmesi hakkında soruşturma başlatıldı.


36 yaşındaki siyahi ve iki ayağı kesik olan engelli Anthony Lowe, 26 Ocak’ta Los Angeles bölgesinde polis tarafınca vurularak öldürüldü. Polisler, Lowe’un birini bıçakladıktan daha sonra kendilerini tehdit ettiğini belirtti.


Huntington Park Polis Departmanı’ndan 30 Ocak’ta yapılan açıklamada, polislerin bir bıçaklama olayına müdahale ettiği ve kurbanın, şüphelinin eşkalini verdiği bildirildi. Şüphelinin tekerlekli sandalyesini terk ettiği, kurbana yaklaştığı ve kasap bıçağıyla onu göğsünden bıçakladığı, akabinde tekerlekli sandalyeye dönüp olay yerinden kaçtığı argüman edildi.


Polis tabirine göre, Lowe yakalandığında kelamlı ihtarları dinlemedi ve ilerlemekle yahut polisleri bıçaklamakla tehdit etti. Huntington Park Polisi yetkilileri, Lowe’un vurulma görüntüsünün yakındaki bir işletmeden alındığını lakin imajları yayınlamayı planlamadıklarını söylemiş oldu.


Olaya karışan iki polis, soruşturma kapsamında fiyatlı müsaadeye ayrıldı. Lowe’un aile üyeleri ve aktivistler, polis memurlarının hadiseden sorumlu tutulmasını talep etti.

Lowe’un annesi Dorothy düzenlediği basın toplantısında,

“Oğlumu tekerlekli sandalyede bacakları olmadan öldürdüler. Bu bahiste bir şeyler yapmaları gerekiyor.”

dedi. Yetkililerin olaya ait soruşturma başlatmış olduğu bildirildi.