2022 Yılında Üretim Endüstrisinde Göreceğimiz 5 Trend

Adanali

Member
Endüstri 4.0‘ın üreticilere imalat safhalarında gelişmiş araçları ve teknolojileri kullanma fırsatları sunarak üretim dünyasında nasıl bir devrim yarattığı hakkında çok şey söylendi. Endüstri 4.0’ın imalatçıların operasyonel görünürlüğünün arttırmasına, maliyetleri düşürmesine, üretim sürelerini kısaltmasına ve oldukça kapsamlı müşteri desteği sunmasına olanak sağladığına şüphe yok. Ancak, 2021 yılı hızla yaklaşırken, dikkatimizi Endüstri 4.0‘dan başka bir yöne kaydığı gerçeğini söylememiz gerekecek:COVID-19 salgını. Bu salgınla beraber dijitalleşme ve temassız iletişim hayatımızın her noktasında önemli bir hal alırken, küresel salgın 2021 yılı trendlerini belirleyen en önemli olayların başında olmaya devam edecek. Şimdi gelin 2021 yılında beklenen üretim trendlerine birlikte bakalım.

1-Çalışan Emniyeti Birincil Konu Haline Gelecek

Çalışan emniyeti 2021 yılında üreticiler için en önemli ve zorlayıcı konuların başında gelecek. İşyeri güvenliği elbette üreticiler için her zaman bir öncelik olmuştur, ancak pandeminin ışığında yeni bir önem kazanmaktadır. Üretim hatlarında sosyal mesafe önlemleri uygulamak ve çalışanların çalışma alanlarını sterilize etmelerini sağlamak gibi temel güvenlik önlemlerine ek olarak, üreticiler tesislerine kimin girip çıktığını ve hangi kişiler veya ekipmanla etkileşime girdiklerini yakından ve dikkatli bir şekilde izleyecek. Bu, birçok üretim tesisinin şimdiden bakım süreçlerini dijitalleştirmesini ve buna göre çalışan emniyeti konusunda iyileştirmeler yapmasını sağladı.

2-Uzaktan İzleme ve Kestirimci Bakım

Bir makinenin ya da tesisin üretim hatlarının uzaktan izlenmesinin önemi pandemi boyunca görüldü. Eskiden firmalar tatilde dahi sensörünüzü kolayca değiştirebilirsiniz diye reklamlar yaparken, artık bunu bir zorunluluk olarak işletmelere sunuyorlar. IoT özellikli cihazlar ve kestirimci bakım uygulamaları, üreticilerin ekipman performansını uzaktan güvenli bir şekilde izlemelerine ve olası sorunları bir arıza meydana gelmeden önce tespit etmelerine olanak tanır. Ayrıca mühendislerin önceden eldeki sorunu tam olarak anlamalarını ve iş sahasına gelmeden önce potansiyel çözümler üretmelerini sağlar, böylece çok daha hızlı bir şekilde üretim sahasına girip çıkabilirler.



#fact Kuruluşların% 98’i, tek bir saatlik kesinti süresinin kendilerine 100.000 $ ‘dan fazla mal olduğunu bildiriyor.

3-Üreticilerin Odak Noktasının B2B’den B2C’ye Kayması

Son yıllarda, birçok üretici geleneksel bir B2B modelden B2C modele geçiş yapmayı tercih etti. B2C modeli, aşağıdaki sayacağımız nedenlerden ötürü Covid süreci ile birlikte zirve yaptı. Bu trend 2021 yılında artarak devam ederken, üreticiler daha çok son kullanıcı ile buluşmaya başlayacak.

Artan Karlar: Şirketler, ürünlerini toptan satış fiyatları yerine tüketici fiyatı olan perakende fiyatına satıp, daha çok kar edebilirler.

Daha Hızlı Pazara Çıkma Süresi: Üreticiler, sipariş ve teslimattan çok önce uzun geleneksel perakende satış döngüsüyle mücadele etmek yerine, ürünleri hızla prototip şeklinde oluşturabilir, test edebilir ve pazara sunarak kendilerine belirgin bir rekabet avantajı sağlayabilir.

Marka Kontrolü: B2C, bir üreticinin markasının üçüncü taraflarca kullanılmasını veya yanlış tanıtılması riskini ortadan kaldırır.

Daha İyi Müşteri Verileri: Doğrudan tüketicilere satış yapmak, üreticilerin sonuçta daha iyi ürünler, daha güçlü ilişkiler ve artan satışlarla sonuçlanabilecek müşteri verilerini toplamasına olanak tanır.

4-ERP Sistemlerinin Kullanımı Değişiyor!

Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri, otomasyon yoluyla prosesleri düzene koyma, doğru ve gerçek zamanlı bilgi sağlama ve maliyetleri düşürme yetenekleri nedeniyle üretim şirketleri arasında temel dayanak noktası haline geldi. Bununla birlikte, COVID-19, üreticilerin ERP sistemlerini kullanma şeklini temelden değiştirdi. Bununla birlikte, kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerinden yararlanmak, şirketlerin kilit süreçleri otomatikleştirmesine, karmaşık sistemleri iç kontrollere bağlı kalarak yönetmesine, daha iyi raporlama yoluyla operasyonlarında gerçek zamanlı görünürlük kazanmasına ve teknolojinin daha iyi kullanımını sağladı. Bugün ise ERP sistemleri üreticilerin veri güvenliğini sağlamadan, IT harcamalarına azaltmaya hatta akıllı bir şekilde finansal datalarını yönetmelerini sağlıyor.


5-VR ve AR Desteği Temassız Hizmet Modeli

COVID-19, üretim şirketlerinin saha servis kollarında önemli bir engel olabileceğini gösterdi. Pandemi ile birlikte mühendislerin ekipman kurmak veya bakımları yönetmek için tesislere gitmesi kısıtlandı. Neyse ki, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi yardımcı teknolojiler, mühendislerin müşterilere AR ve VR özellikli cihazlar üzerinden destek vererek bu süreçleri yönetmesini sağladı.


Henüz daha başlangıç aşamasında olan bu teknolojiler birçok üretici için heyecan verici bir fırsat sunuyor. Geçmişte, müşteriler genellikle temassız hizmet alma seçeneklerini keşfetme konusunda isteksizdi ve bunun yerine bir bakımı tamamlamak için bir uzmanın tesise gelmesini tercih ediyordu. Şimdi, COVID-19 nedeniyle, daha fazla müşteri bu fikre açık ve üreticilerin yeni süreçleri ve prosedürleri uygulamasına olanak sağlıyor. 2021 yılında salgının seyrine göre temassız servis desteği almak isteyen firma sayısının önemli ölçüde artması beklenebilir.