Říčka Pardubice'de veda ediyor: Memnun ayrılıyorum ama altın nokta eksik

Becayiş

New member
“Pardubice'de olabildiğim için çok mutluyum. Şu anda konuşmak benim için zor çünkü yedinci finalin hemen sonrasıydı ve Dinamo'da geçirdiğim zamanın altın bir noktaya sahip olacağına inanıyordum. Bunu yapmadığım için üzgünüm ama genel olarak memnun ayrılıyorum” dedi Říčka kulübün web sitesine verdiği bir röportajda.


Dynamo, yeni sezonun ilk resmi gününde ayrılışını duyurdu. Říčka, Pardubice'de toplam üç sezon geçirdi ve bu süre zarfında 170 maç oynadı ve bu maçlarda 61 gol ve 47 asistle toplam 118 sayı topladı. Artık yeni iş yeri Brno'lu Kometa olacak.


“Pardubice'de muhteşem yıllardı. Normal sezonu üst üste iki kez kazandık, Şampiyonlar Ligi'nde ve Spengler Kupası'nda oynadım. Kabinde mükemmel bir takımımız vardı, çocukları desteklemeye devam edeceğim” dedi Říčka.


Sparta'dan gelişinin hemen ardından Pardubice taraftarlarının kalbini kazandı. 2021/22 sezonunda otuz bir gol (playofflar dahil) attı ve normal sezonun en golcü oyuncusu olmak için son ana kadar mücadele etti.


Říčka geriye baktı: “Muhtemelen en çok hatırlayacağım şey bu; orada yağmur yağıyordu ve muhtemelen kariyerimin en iyi dönemini yaşadım.” “Pardubice'de her bakımdan iyiydi, sadece başlık şeklindeki pastanın kremasını özledim. Ama bu hokey hayatı; benim için bir bölüm bitiyor ve diğeri başlıyor” diye ekledi Říčka.


Pardubice kalecisi Dominik Pavlát (hala kafasında Pilsen maskesiyle) müdahale ediyor.



Şu anda Pardubice'den ayrılan tek kişi o değil. Sezon sonunda Pilsen'den Milan Klouček (şimdiki adı České Budějovice) için gelen kaleci Dominik Pavlát da onlara veda ediyor.


“Bunun karşılıklı yarar sağlayan bir işbirliği olduğuna inanıyoruz. Dominik kolay olmayan bir pozisyon aldı ve bunu harika bir şekilde idare etti. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda play-off'larda da yardımcı oldu” dedi Dynamo'nun spor direktörü Dušan Salfický.


Şampiyonluk mücadelesinde Pavlát, Litvínov ile yükselme yarı final maçında Roman Will'in yerini aldı ve normal sezonda sonraki dörde sıçradı. Düşük iş yükü başından beri açıkça tanımlanmıştı.


“Burada her şey harikaydı, beklentilerimin tamamen ötesine geçti. Burada olmaktan keyif aldım ve her gün bir gülümsemeyle antrenmanlara gittim. Şampiyonluğu kazanamamamız çok yazık. Herkes onu istiyordu” dedi Pavláta. Bir sonraki adımları artık Finlandiya'ya gitmeli ve Pardubice'nin ilk takımında onun yerini yedekten Tomáš Vomáčka alacak.


Gelecekte Dinamo kadrosunu iki değişiklik daha bekleyecek gibi görünüyor. Forvetler Richard Pánik ve Adam Musil ayrılıyor (Liberec'e dönüyor). Říčka dahil herkes “kendi kaynaklarından” değiştirilmeli, ligden bir takviye tercih edilmelidir.



iDnes'ten diskleri toplayın ve Dünya Hokey Şampiyonasına bilet kazanın