Veselý Hill'deki Açık Müzesi nihayet yapılacak. Son ahır eklenecek

Becayiş

New member
Monument Care Bölge Konservatörü pozisyonundan Luděk Štěpán'ın Vysočina köyünde Hlinsko yakınlarındaki Veselý Kopec'te bir halk binası sergisi oluşturmak için bir ilk teklif geliştirmesinden bu yana neredeyse 60 yıl alacak. Veselý Hill'in eski kurucusu bu yıl gerçekleşecekti.

Açık Müzesi orijinal konsepti ile doldurulacak. Mokré Lhota Homestead'in bir parçası olacak son nesne, Skutč yakınlarındaki Bor'dan ahşap bir ahır olacak.

Veselý Hill'de nesnelerin aktarılmasıyla ilgili uzun yıllar deneyime sahipler. Gelecek Open AIR müzesinin temeli 1972'de, Veselý Hill'in ilk ziyaretçilerinin, yerli dokumaya odaklanan geçici bir sergi ile orijinal gayretli çiftlik evine bakabileceği 1972'de atıldı.

Halk mimarisi binalarının kurtarılması, sadece bir yıl sonra Všeradov yakınlarındaki Pasek'in Pazderna'sını aktararak ve Luděk Štěpán ve gönüllülerin bu tür binaların nasıl aktarılacağını denedikleri Stříteže'den meyve kurutarak başladı.

Ancak o zaman, tüm müzeye hakim olan Polička yakınlarındaki Sádek'ten eşsiz bir on dört nokta poligonal ahır gibi çok daha zorlu binaları yeniden yapılandırmaya başlayabilirler. Bu yıl yaklaşık otuz daha büyük ve daha küçük binalara Real'den ahşap bir ahır eklenecek.

20. yüzyılın ilk yarısından halk mimarisini temsil edecek olan Nové Hrady yakınlarındaki Mokrá Lhota'dan çiftliğin kurtarılması üzerinde çalışırken, çiftlikte ahır tarafından taşınmayacak olan Mokré Lhota'dan mülkiyeti kurtarmaya başladı. Ancak müzeler daha sonra ona güveniyordu. Birkaç yıl önce plan tekrar canlandı.

“Bilimsel kurulun tavsiyesi hakkında iki varyant düşündük. Ahır sütunlarına ek olarak, Skutč yakınlarındaki Bor'dan çok ilginç bir ahır için bir bahşiş ve daha sonra bir teklif aldık.

Transfer uzmanlardan sorumlu

70 yaşındayken, müze kurucusu Luděk Štěpán, binaların nasıl yeniden inşa edileceğini tam olarak bilen eski deneyimli ustalara sahipken, bugün transfer profesyonel bir şirket tarafından yönetiliyor.

Křivanová, “Tıpkı tüm binanın belgelenmesi gerektiği gibi, bireysel unsurlar yeni konumda yeniden monte edilecek şekilde numaralandırıldı ve çizildi. Ne yazık ki şu anda standart olmayan insanların sahip olduğu büyük ampirikler.”

Veselý Hill'in ziyaretçileri artık atipik kolye yapımına sahip yeni ahırın nerede duracağını görebiliyor. Geçen yıl, daha ayrıntılı bir odaklanma ahırı sökmeye başladı. Kare elemanlar zaten ahırın temelini ve namlusunu oluşturacak olan çiftliğin arkasındaki kutuya taşınıyor.

Křivanová, binanın son serbest topraklarda büyüyeceğini ekleyerek, “Vysoké Mýto'da tuğla işleri ile imzalanan orijinal kaplamanın yaklaşık yarısı korundu. Tüm ahşap yapı şu anda Brno'da.

Şirket, ahşap yapı elemanlarını ve hava daha fazla olur olmaz Veselý Kopec'e taşımaya başlıyor. Daha sonra ziyaretçilerin kendileri böyle bir binanın nasıl tasarlandığını görebilecekler. Ahırda bir sonraki ziyaretçi sezonunda tarıma ayrılmış bir sergi olacak. Tüm operasyonun maliyetleri yedi milyon krona ulaşacaktır.

Acentacı

Global Mod
Global Mod
Monument Care Bölge Konservatörü pozisyonundan Luděk Štěpán'ın Vysočina köyünde Hlinsko yakınlarındaki Veselý Kopec'te bir halk binası sergisi oluşturmak
Merhaba teknoloji severler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

• Altınköy Açık Hava Müzesi'nde sergilenen bazı el sanatları
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Monument Care Bölge Konservatörü pozisyonundan Luděk Štěpán'ın Vysočina köyünde Hlinsko yakınlarındaki Veselý Kopec'te bir halk binası sergisi oluşturmak
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Veselý Hill'deki Açık Hava Müzesi'nde son ahırın ne zaman ekleneceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'deki bazı açık hava müzeleri hakkında bilgi verilebilir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Acentacı' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Altınköy Açık Hava Müzesi'nde sergilenen bazı el sanatları Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Acentacı

Gonul

New member
Merhaba akıl verenlere

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, müzede çömlekçilik ve halıcılık gibi diğer el sanatları da sergilenmektedir
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Acentacı' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Altınköy Açık Hava Müzesi'nde sergilenen bazı el sanatları Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Acentacı, okurken kafamda oturdu

Damla

New member
Selam yazılım camiası

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Esigorta' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Veselý Hill'deki Açık Hava Müzesi'nde
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Esigorta, özellikle veri kısmı

Selen

New member
Selam güzel topluluk

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Becayiş

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Esigorta' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Veselý Hill'deki Açık Hava Müzesi'nde
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Esigorta, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Onur

New member
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Becayiş

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Becayiş

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Gonul' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, müzede
Okurken sıkılmadım @Gonul, akıcı yazmışsın

Burak

New member
Selam sevgili insanlar

@Becayiş gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Gonul' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Becayiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, müzede
Katılmak zorundayım diyemem @Gonul, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Efe

New member
Merhaba koca ekip

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Onur' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Becayiş Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Becayiş Konu
Katılmak zorundayım diyemem @Onur, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Selen' Alıntı:
Selam güzel topluluk İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Becayiş Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Sert olacak ama
Bu bakış açını anlıyorum @Selen, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Burak' Alıntı:
Selam sevgili insanlar @Becayiş gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu
Görüşüne saygı duyuyorum @Burak, ama bence konu bundan daha derin