Stegosaur tırmanma iskeletini yalnızca tek bir şirket yapabilir, politikacılar yeni bir oyun alanı için kavga ediyor

Becayiş

New member
Gerçeklik en azından görselliğe yakınsa, Pardubice yakında bölgedeki en güzel oyun alanlarından birine sahip olacak. Chrudimka kıyısındaki eski yüzme havuzunun yakınındaki dönüştürülmüş çayır, şehrin her yerinden küçük çocuklu ailelerin ilgisini çekecek. Açık bir beraberlik dev stegosaurus olacak.

ANO hareketinden Dukla'nın beşinci şehir bölgesinin belediye başkanı Jiří Rejda, “Bunun çok başarılı bir proje olduğunu ve insanların bundan hoşlanacağını düşünüyorum” diye düşünüyor.

Ancak en azından muhalefete göre sekiz milyon kronun üzerinde inşaatın hazırlanması arzu edildiği kadar iyi gitmedi. Aynı zamanda vaka, küçük bir belediye binasındaki politikacılar arasındaki ilişkilerin kesinlikle cennet gibi olmadığını açıkça gösteriyor.

Pirates'i temsilen Filip Vařecha, oyun alanı inşaatı sözleşmesinin usulüne uygunluğuna ilişkin ciddi şüpheler nedeniyle Ekonomik Rekabeti Koruma Dairesi'ne şikayette bulundu. Politikacı, tekliflerin sunulmasının ana temelini oluşturan proje belgelerinin Gartensta plus şirketi tarafından hazırlanmasından rahatsızdı. Yani, sonunda oyun alanını inşa edecek olan şirketle aynı şirket. Ayrıca yarışmaya katılan tek kişi oydu.

“Belgeler, 'Eşsiz Stegosaurus Çok Fonksiyonlu Oyun Seti' gibi yalnızca şirketin sunduğu tamamen benzersiz öğeler de dahil olmak üzere, bu şirketin kataloğundaki oyun öğelerini içeriyordu. Böylece ihale makamı potansiyel alternatif tedarikçiler için bir zorluk hazırladı: niteliksel ve teknik açıdan benzer bir çözüm sunabilirlerdi. Ancak başlangıç koşulları elbette çok daha karmaşıktı” diyen Filip Vařecha, Gartensta plus'un ihaleye başvuran tek şirket olmasının ve rakip tekliflerin yokluğunda teklif ne olursa olsun kazanmasının şaşırtıcı olamayacağını söyledi. fiyat.

Korsan temsilcisi, “Yarışmacılar, emrin başka biri için özel olarak hazırlandığı izlenimini kolayca edinebildiler, bu yüzden başvuruda bile bulunmadılar” diye ekledi.

Rejda eleştirileri reddediyor. Yarışmanın tüm şirketlere açık olduğu konusunda ısrar ediyor ve sadece birinin başvurduğu için suçlanmayacak: “Sözleşme yasaya göre yayınlandı. Hiçbir şeyi saklamadık. ÚHOS girişiminin tamamen çizgi dışı olduğunu ve ofisin bunu erteleyeceğini düşünüyorum.”

Ancak Rejda, sözleşmeyi konseyden nasıl “geçirdiği” konusunda da eleştirilere maruz kaldı. Geçmişte olduğu gibi, bazı temsilciler bölgenin yatırımları hakkında çok az bilgiye sahip olduklarından şikayet ediyorlardı; son seçim döneminde Dükalık temsilcisi ve aynı zamanda ANO'dan şehrin belediye başkanı Jan Nadrchal, belediye başkanının her zaman yetkiye sahip olması gerektiğine dair bir karar önerdi. inşaat planı onaylandı, yani işe başlayana kadar değil. Ancak KDU-ČSL temsilcisi Petr Netolicky'ye göre bu davada Rejda bu karara uymadı.

“Sahaya ilişkin sözleşmenin tamamı hakkında büyük şüphelerim var. Belediye başkanının haziran ayındaki meclis toplantısında bize açıkça yalan söylediği ortaya çıktı. Her şeyin nasıl göründüğünü sorduk, belgelerin olmadığını söyledi. Aynı zamanda ihale duyurusu da yapılmıştı. Onaylanan kararı da ihlal ettiğini tartışmaya gerek yok. Prosedürünün en azından geriye dönük olarak onaylanmasını istedi, ancak konsey onun raporunu dikkate almayı bile reddetti.” Netolicky, bu davada tüm bölge koalisyonunun bile birbirine bağlı kalmadığını ima etti.

Ancak yine de oyun alanının yapılacağı aşikar. ÚHOS bir hata tespit etse bile tedarikçilere yönelik ihaleyi iptal etmeyecektir.

“Belediye binası olarak para cezasına çarptırılabiliriz. Belki birileri temsilcinin neden ofisine onay almaya çalıştığını soracaktır. Ancak bariz hatalar gördüm ve tepki vermek zorunda kaldım. Benim fikrime göre, uygun ev sahipleri gibi davrandık” diye vurguladı Vařech'in temsilcisi.

Rejda, söz konusu girişimin ve muhalefetten gelen eleştirilerin arkasında kötü kişisel ilişkiler olduğunu düşünüyor: “Bay Vařecha ve Netolický sadece birbirleriyle dalga geçiyorlar. Birbirimizden hoşlanmıyoruz, bu yüzden bana saldırıyor. Ancak tüm sorumluluğunu üstlendiğim projenin arkasındayım.”