Pardubick tda Mru tamir edildi, belediye meclis üyesi troleybüsleri ne yapacağını şaşırdı

Becayiş

New member
Şu anda, genellikle yapmadığım bir şey olan Pardubice’de gezintiye çıkıyorum. Bir sürü inşaat işi, kapanışlar ve kısıtlamalar var. Bunlardan biri de ilk gün için bir çanta.

Belediye binası, şehir merkezindeki Sladkovska Caddesi ile Masaryk Meydanı arasındaki Mru kavşağının onarımını tamamladı.

Açmanın yeniden inşası başlangıçta planlanmayan yaklaşık iki buçuk haftada nihayet tamamlandı ve geçiş hakkı 1 Ocak Cumartesi günü sokağa açıldı. Tüm yeniden yapılanmanın zamanında tamamlanmasından çok memnunuz. ANO’dan ulaşım, mülk ve yatırımlardan sorumlu belediye başkan yardımcısı Jan Hrabal, kent sakinleri ve şehre yeni gelenlerin böylece iki eve sahip olacağını söyledi.

İnsanlar genellikle, her zaman bir çitin arkasında olan ve erişilemeyen bitmiş bir yolun görüntüsünden rahatsız olurlar. Binanın onaylandığından bahsetmiyorum bile. Ancak Hrabal’a göre bu böyle olmak zorunda.

Hrabal, “Çimento-beton tabakasından oluşan yeni taban tabakasının daha önce tamamen olgunlaşmasını sağlamak istiyoruz, böylece bu Mru üzerinde herhangi bir delme işlemi yapılmaz” diye ekledi Hrabal. Toplu taşıma hatları 2, 13, 27 ve hat dışı bağlantılar. Bu nedenle 98 ve 99, orijinal rotalarına dönmek için bir gün önce seyahat etmek zorunda kalacak.

Soru, onarımlar yapıldıktan sonra troleybüslerin ne kadar süre çalışacağı. Bir hafta önce, yerel meclisteki ulaşım temsilcisi, yolda Troleybüsleri Durdur yazan bir balonu yere bıraktı ve halka açık alanda yeterince uzağa uçmadı.

Hrabal, bir vatandaş olarak troleybüssüz Mru seçeneğine sıcak bakıyorum ama oraya gitmeleri gerektiğini bilerek bunu kabul etmek zorundayım dedi. Şahsen, troleybüslerin bu yola girmesine izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum, Twitter’da bir başkası yazdı.

Avrupa Birliği’nden gelen şartın süresi doldu

Avrupa Birliği koşulları gereği toplu taşıma işlemleri onarılan cadde üzerinde şartlandırılmıştı. Bu çocuklarla projenin sürdürülebilirliği bitti, belediye troleybüslerle işletmek zorunda değil.

Birisi oraya gidemeyeceğimizi söylediğinde, oraya gitmeyeceğiz. Tda Mru’nun çizgiler açısından bizim için çok az anlamı var. Ama birisinin kırık oluğun sorumlusunun troleybüs olduğu izlenimini yaratmaya çalışması beni rahatsız ediyor. Bu çok saçma. Nakliye şirketinin editörü Tom Pelikn, minimum sayıda ve çok yavaş olduğunu söyledi.

Ona göre, kentin toplu taşıma hatlarının ana cadde üzerinde çalışması engellenecek. Ve troleybüsün değiştirilmesinin bile tramvay hattının çirkin direğinin kaldırılması anlamına gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

Mru’daki troller sayesinde hattımızı Cumhuriyet Meydanı ve Prokopova Köprüsü’ne kadar uzatacağız. Onlarsız yapamayız, onları işe almamız gerekir. Ayrıca Pelikn, Sukov caddesinde bir kaza olursa troleybüslerin şehre veda etmeden orada durması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda fırının durumunun yıllar içinde değişebileceğini hissediyorum. Nakliye şirketi şimdi kademeli olarak piller sayesinde birkaç kilometre voltajsız çalışabilen troleybüsler satın alıyor. Ortada Pardubice’ye bu tür on makine geldi ve 2025’e kadar bunlardan 24 tane olması gerekiyor. O zaman başka bir şey olacak. Kazaya akü neden olmuş olabilir. O zaman o sütunlar kalkacak, en azından benim için yüz bin alacaklar, diye ekledi Pelikn. Td Mru’ya ulaşımla ilgili tartışmaya hazır.

Batı ucunun yedi milyon kron için tamamlanan ilk yeniden inşası, orijinal açmanın Sladkovská Caddesi’nden Magnum binalarına doğru sökülmesini ve açmayı bir arada tutan katmanın değiştirilmesini içeriyordu. Kapı, yüksek dayanımlı göbek harcı ile kaplanır ve zıvana, yüksek dayanımlı yönetim macunu ile kaplanır.

Fayanslar gövdede değildir, ancak taban tabakasına sıkıca bağlanır, suyun geçmesine izin vermez ve karoyu birbirine yapıştırılmış halde tutar. Beş metre sonra su genleşmiş su ile doldurulur. Şehir sözcüsü Kristna Vlaskov, bu hakların, suyun hendek altına girmemesini ve bu araçların tekerleklerinin ona zarar vermemesini, onarımdan önce olduğu gibi kırılmamasını ve sallanmamasını sağladığını söyledi.

Kesimin açılmasıyla eş zamanlı olarak yeniden yapılanma sırasında çift yönlü cadde işlevi gören Pernerova Caddesi de tekrar kullanıma açılacak. Jan Hrabal, paralı yolların aynı zamanda yıkılacağını ve yerine park alanlarının inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Artık malum olan genel onarım 2013 ve 2014 yıllarında Avrupa sübvansiyonları ile yapılmıştır. 100 milyon doların altına mal olmuştur. Ancak kısa süre sonra turna balığının avının hızla kaybolduğu ve tespit edilemeyeceği anlaşıldı. Ayrıca bloklar nakliyenin ağırlığından dolayı kırılmaya ve kırılmaya başladı. Şehir, bütçesinden yüzlerce caddeyi defalarca onardı.