PARDUBICE'in merkezinde bir başka önemli bina oluşturulacak, ulaşımla ilgili endişeler var

Becayiş

New member
Kostelíčka yakınlarındaki yeni apartman binası için CFIG projesi kesinlikle şehirde çok dikkat çekecek. “Bu ilginç bir mimari, projeyi çok seviyorum. Ama bu kadar büyük bir apartmanın özellikle ulaşımda sorun getirmeyeceğini gizlemeyeceğim. Zaten hem yatırımcı hem de belediye ile çalışıyoruz.

Yedi yer zeminine sahip olacak ev, şimdi eski bir gıda mağazası tarafından nispeten rahatsız olan bir yerde büyüyecek. Yakında Bubeníkova ve Štrossova'nın kesişiminden kaybolmalıdır. CFIG Grubu'nun kurucusu Martin Chovanec, “Zaten yıkma iznimiz var, yaz sonunda inşa etmeye başlamalıyız. İnşaatın başından yaklaşık iki yıl sonra tamamlanacağına güveniyoruz.” Dedi.

Sokak önemli ölçüde değişmelidir. Şirket, Prokop Köprüsü'ne doğru yeni fayans ve yeşilliklerin ikametgahında ve kurulumunda kavşak inşasına katılmak istiyor. (22 Nisan 2025)

Şirketi zaten daire satmaya başladı ve hızlı bir şekilde satışa çıkıyor. Chovanec'e göre partinin yarısı satıldı. Chovanec, “Daireler yatırımcılar tarafından değil, aynı zamanda bölgede yaşayan ve U Bubeníkovy Sady'de kalmak isteyen insanlar tarafından satın alınıyor. İki hafta içinde dairelerin yaklaşık yüzde ellini sattık.” Dedi.

Dairelerin yarısı zaten gitti

CFIG temsilcilerine göre, bina çevredeki binalara sığacak şekilde tasarlanmıştır. Üçlü cam pencereler, yerden ısıtma, güneş panelleri ve pil depolama dahil olmak üzere, düşük enerjili performans sağlayan yukarıda standart ekipman sunmalıdır. Rahatlama avlusunda bir oyun alanı, barbekü köşesi ve bahçe olacak. “Yeni konut binasının mimarisi şehir bloğunun kompakt meselesini hassas bir şekilde tamamlıyor ve yeni oluşturulan köşeye yeni bir kimlik veriyor. Konut işlevi, avludaki aktif bir parterre ve topluluk bahçesi ile tamamlanıyor.” Dedi.

Toplamda 37 araba için 78 daire ve park yeri olacak. Kostelíček konutuna girmek, proje resmi olarak denildiği gibi davulcunun bahçelerinden olacak. Belediye başkanı, “Evet, kesin. Ulaşımla ilgili başka şeyler üzerinde hala anlaşacağız. Koordinasyon toplantıları şirket temsilcileriyle düzenli olarak yapılmaktadır.”

CFIG Financial Group ve Martin Chovanec'in kendisi Pardubice'de giderek daha görülebilir. Şirkete göre, şirket futbol arenası olarak adlandırılıyor, şirket de yakın zamanda yeni merkezini Palachovka'yı Jana Palach Caddesi'nde tamamladı. Şimdi de gayrimenkul üzerine başlıyor. “Pardubice'de doğdum ve burada 38 yıldır yaşıyorum. Yavaş yavaş şehrin modern bir metropole dönüştüğünü izliyorum. Ve buna katkıda bulunmak istiyorum.

CFIG kredi sağlar

Grubun ana faaliyeti, şirketin ana kârlara da liderlik ettiği para ödünç vermektir. Ancak son zamanlarda Hospodarske Noviny, CFIG Credit'in insanların kredi ödeme yeteneğini değerlendirmediğine dikkat çekti ve bu nedenle Çek Ulusal Bankası dört milyon kron para cezası verdi. CNB'nin Mayıs 2024'te CFIG için dört milyon para cezası kararı, “Haziran 2022'den Mayıs 2023'e kadar olan parti, CNB'nin Mayıs 2024'te CFIG için dört milyon para cezası kararı verdiği kararın, tüketicilerin kredibilitesini değerlendirmek için kural ve prosedürleri tanıtma ve sürdürme gereksinimini karşılamadı.

CFIG Direktörü Daniel Strnad, “CNB'nin kararındaki bazı şikayetlere saygı duysak da, kredibilitenin değerlendirilmesi hakkındaki para cezalarının ve şikayetlerin tutarını kabul etmiyoruz. Bu nedenle, davanın kararını mahkemeye aldıktan hemen sonra dosyalamaya karar verdik.” Dedi.