Pardubice'den Arnošt gemisi eyleme geri dönüyor, Elbe'nin suyu yeni kaptanlarla gidiyor

Becayiş

New member
Üç kaptan görevde değişecek, hepsi yurtdışından büyük gemilerle deneyime sahip. “Küçük gemilerin sürüşü büyük olanlardan daha zordur.” Dediler.

Gemi, 2021'de son kez yolcuları aldı. O zamana kadar, şenliklerde dümeni sembolik olarak teslim eden Kaptan Václav Polák. Yirmi yılı aşkın bir süredir görevdeydi. Ve sona ermesine rağmen, Arnošt vapurun genel olarak yeniden inşasını takdir etti.

Polák, “Başlangıçta geminin düz bir tabanı vardı ve pistte tutulamadı. Onunla zikzak yapmak zorunda kaldım. Yolcular bazen bana sarhoş olup olmadığımı söylediler. Bu gemiyi süremediğimi şaka yaptım. 2000'den beri onunla biniyorum.” Dedi.

Her üç yeni kaptan da Polák'ı kişisel olarak biliyor çünkü bir seferde birlikte hizmet ettiler. Şehrin ve diğer konukların siyasi temsilinin katıldığı bir törenle, “Onlara büyük Avrupa gemilerine gitmelerini tavsiye edebilirim,” dedi. Rudolf Schmidt dümenin arkasında durdu. Gemiler 45 yılı kontrol ediyor.

Schmidt, “Bugünün rüzgarlı havasının kruvaziyer teknesini kontrol etmek daha zor. Rüzgar gemi üzerinde baskı yapıyor ve onu bir kenara itiyor. Yönü tutmadı. 100 ila 110 metre uzunluğunda büyük tekneleri sürdüm. Büyük gemilerle daha iyi sürüş, yön tutuyor, esas olarak geminin şekli.” Dedi.

Sırayla iki meslektaşı daha var. Hepsi kıdemli çağda. Ludvík Grabica, “Evde oturmak istemeyen genç emeklileriz. On beş yaşımdan beri sudayım. Öğrendim, bir cankurtarandan kaptana gittim.” Dedi.

1989 yılına kadar Grabica, Ulusal İşletme altında çalıştı. Özelleştirmeden sonra 90'lı yıllarda, Avrupa nehirlerine ve bitişik deniz yollarına yelken açtığı yurtdışına gitti. 135 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde gemileri sürdü. Arnošt beş kat daha kısa, 27 metre ölçüyor, 5.4 metre genişliğine ve 0.9 metre dalış.

Gretica, “Arnošt en iyi bir gemi. Onarım başarılı oldu. Saatte 12 ila 25 kilometre yapabilir. Ama sürmüyor, çünkü daha fazla tüketim olurdu.” Dedi.

Modern mutfak ve transformatör

2001 yılında üretilen kruvaziyer gemisi 2022'den beri kapatıldı. Uzmanlaşmış şirket tekne kabuğunun bir kısmını değiştirdi, motor odasında yeni kaburgalar verdi ve yeni bir kablolama yaparak içine modern bir mutfak kurdu. Geminin yeni mevzuat nedeniyle kendi transformatörü var. Yatırım maliyeti 18 milyon.

“Böyle bir kutuydu, hareket. Transformer sonunda motor odasına konabilir, oradan tank geminin başka bir kısmına gitmek zorunda kaldı. Merdivenler dönmeli, tuvaletin düzenini, içme suyu deposunu restoran salonuna değiştirmek zorunda kaldı …

Şimdi işin başarılı olduğu ve geminin nihayet insanlar tarafından hizmet verdiği için mutlu. “Şehrin birçok sakini ve ziyaretçisi için Arnošt bir cazibe merkezidir. Burada başka hiçbir gemi taşımıyor.

Geleneksel olarak stadyumun arkasındaki rıhtımdan Brozany, Kunětice veya Srnojedy'ye ve ayrıca dört saatlik Přelouč'a giden yoldan geçecek. Bir yol ya da arka yolcular tarihi bir otobüs alıyor. Ücret, 2021'den biraz daha pahalı olacak. Örneğin, aile biletleri için insanlar 590 ila 750 kron ödeyecek.

Başvuru sahiplerinin zaman çizelgeleri ve diğer bilgileri bulacağı web sitesinde, “604 124 122'de veya e-posta ile bir seyir rezervasyonu yapabilirsiniz: [email protected]. Rezervasyon en fazla iki hafta önceden yapılabilir.” Arnošt da özel bir etkinlik için kiralanabilir.