PARDUBICE SORUNLARI: Futbolcular çok sıcak bir yaz bekliyor

Becayiş

New member
Pardubice futbolcularının ilk lige gitmesinden bu yana sadece beş yıl geçti. Bugünün lig yıldızları Hlavatý, Cadu veya Ewerton çimlerde öfkelendi ve bağın altındaki stadyumda harika bir atmosfer vardı.

“Beyaz,” diye bağırdı kazan hedefe. “Kırmızı,” dedi Yönetim Kurulu Başkanı Vladimír Pitter ve Spor Direktörü Vít Zavřel. Birlikte her maçı küçük bir tribünden izlediler. İkisi, Pardubice futbolunun birkaç yıl içinde elit arasında bataklıklardan kazdığı motordu.

Ancak birkaç hafta önce, en azından bir arkadaşlık zamanı sona erdi. Kapalı yerini Pitter Club'ın gerçek patronu başkanı aldı ve karşılıklı anlaşma ile değildi. Resmi ifadelerden bir bölünme olmadığı görülüyor.

“Evet, Yönetim Kurulu Başkanıyım,” diye doğruladı medyaya ve medyayı kulüp sözcüsüne yönlendirdi. “23 Mayıs 2025'te gerçekleşen Pardubice Futbol Kulübü Yönetim Kurulu toplantısında bir değişiklik kabul edildi.

Idnes.cz editörleri, çeşitli kaynaklardan kulübün ana yüzü için ödeme yapan Pitter için çok hoş olmayan bir sürpriz olduğunu doğruladı. Kesinlikle kulübün sonuna güvenmedi. “Kızma, ama şu anda her şey hakkında yorum yapmak istemiyorum. Çok taze, belki daha sonra” dedi.

Pardubice orta saha oyuncusu Štěpán Míšek (Face) hedefini Sparta'ya karşı takım arkadaşlarıyla kutluyor.

Prensip olarak, çok büyük olmayabilir. Bir yönetici diğerini değiştirdi. Ancak, yönetim kurulu ve ortak sahiplerin sıradan bir üyesi olarak kalan Pitter'ın sona ermesiyle, başka rahatsızlıklar da var. Temel olanlardan biri, Pardubice girişimcisi Martin Chovanec'in CFIG Kulübü'nün ana ortaklarından birinin sonu.

Son üç yılda kulübe milyonlarca kron gönderdi, bunun için Pardrucice futbol stadyumunun adını almıştır. Ancak, şirketin yönetimi sözleşmeden sonra başka bir sözleşmeye mal değildi. Ve ana nedenlerden biri, pitter'in beklenmedik bir şekilde işten çıkarılmasıdır.

Pardubice futboluna yakın bir kaynak, “Diyelim ki CFIG için son damla oldu,” dedi. Mahkum da durum hakkında yorum yapmak istemiyor ve şirketinin resmi ifadesini ifade ediyor.

Dahası, iddialı bir girişimci sadece şehir stadyumunun CFIG Arena olarak adlandırılmasını istemedi. Birkaç bağımsız kaynağa göre, tüm kulübün satın alınmasını tartışıyordu. Çoğunluk hisseleri paketi için, Pitter'ın başkanlığında bugünün sahiplerine toplam 50 ila 70 milyon kron sunması gerekiyordu. Ancak hissedarlar en az 150 milyon teklif etmeyi reddetti.

Chovanec, “Müzakereler kesinlikle devam ediyor, bunu inkar etmiyorum. Ama şimdi onlara yorum yapamam. Kulübün şu anda iyi spor sonuçları olmadığı açıktır ve değişikliklerin ona fayda sağlayabileceği görülüyor.” Dedi. “Kabul etmedik,” diye rapor ediyor şimdi ve nedenleri ayrıntılı olarak tanımlamak istemiyor.

Sahiplerin daha fazlasını istediği gerçeği, Rohlík.cz Tomas čupra'nın sahibinin ilk lig organizasyonunun olası ele geçirilmesi üzerine kurunun adresine onaylandı.

“Beyler bana bir ortak istemem için yaklaştılar. Bölgeden geldim, bu yüzden onlarla tanıştım. Ama sonunda, kötü bir stadyumla kötü bir şekilde yönetilen bir kulüp ve +150 milyon toplamak için sıfır rezerv için ellerini kulüpten yıkamak için tırmandılar.

Pardubice oyuncuları Vojtěch Patrák'ın Bohemyalılara karşı çekimini kutluyor.

Böylece kulüp, Chruim'e karşı düşüşte son dakika kurtarmaya son derece olumsuz bir durumda transfer dönemine girer.

Bu arada liderlik, ev sahipliği yapan oyuncuların birkaç ayrıldığını duyurdu ve savunmacı Jan Kalabiška, sezonun sonunda sahanın en iyilerinden biri olan Goodbye'yi söyledi. Perde arkasında umutlu Vojtěch Sychry'nin ayrılması hakkında çok fazla konuşma var.

Buna ek olarak, yöneticiler, yanlış mevsim konusunda kesinlikle hevesli olmayan ortaklarla sözleşmeleri uzatma konusunda zor müzakereler bekliyor ve bazıları Pardubice sadece Pitter'a yol açtı. Kulüp sözcüsü Svoboda, “Satış departmanımız stadyumun çağrılabileceği yeni bir ortak almaya çalışıyor.”