Pardubice futbol pitter başı mahkemede. Vergi kaçakçılığı için 10 yıl ile karşı karşıya

Becayiş

New member
Prag Belediye Mahkemesi tarafından tartışılan dava, pazarlama şirketi Remoex ve Pitter Co'nun sahip olduğu hokey Slavia'yı ilgilendiriyor. Kuyu bilinen pardubice girişimcisi, Remoex'te olmadığını söyleyerek suçlamayı reddediyor.

Sanıkların bankında toplam on kişi oturdu. Dokuz erkek vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor ve onuncu kadın kara para aklamadı.

İddianameye göre Pitter, katma değer vergisini en az 116 milyon CZK ile kısalttı.

“Ana suçlama – gerçekten kontrol eden bir kişi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak – veya diğer kişilerle işbirliği içinde, reklam hizmetleri, katma vergi mükellefleri, gerçekte herhangi bir gerçek ekonomik faaliyet gerçekleştirmeyen ve amaçlı vergilendirilebilir malzeme gerçeği gibi davranmak için birkaç hayali tedarikçiye sahipti.” İddianame Aleš Cimbal, Prag'daki belediye savcılığını denetleyen bir sözcüsü.

Pitter, davanın ilişkili spor kulüplerinin, hatta FK pardubice'in operasyonunu etkilemediğini veya etkilemediğini söyledi. Pitter, “2013'ten 2016'ya kadar olan konu ile ilgili ve şirketlerden biri – geçmişte olduğum Remoex CZ ve ilgili dönemden önce hissedar olduğunu vurguladığımı,” dedi.

“Bu dönemde bu şirkette bulunmadığım göz önüne alındığında, tüm cezai yargılama süresi boyunca – yani 2019'un başından beri – bu temel argümanı savunuyorum, yani kişilerim endişelenmiyor. Ancak Petr Dědek onu ihalede yendi.

Yağma

2016 yılında, Polis Ulusal Organize Suç Merkezi (NCOZ) 2016 yılında gerçekleştirildi. O zamanlar bilgisayar ve belge aldı. Böylece mahkeme sadece dokuz yıl sonra başladı, duruşma tarihleri Mayıs ayına kadar yazmıştı.

Kamu savcılığına göre, kurgusal vergilendirilebilir faydalar çoğunlukla reklam hizmetleri ve spor ve kültürel etkinliklerde tanıtım sağlamak içeriyordu. Pitter, cezai işlemlerde vergi bürosunun 38,8 milyon CZK için zarar gerekliliğini azalttığını belirtti.

Yetkili, “Tahvil iddianamesi iddiaları, vergi makamlarının soruşturmalarına aykırı, ancak bu konu bu konuyu bu konuda değerlendirmek benim için değil.”

Pitter, suçun olduğu iddia edilen bir zamanda, Slavia'da zaten dolu zaman aktiviteleri olduğunu ve kendini başka bir şeye adayacak zamanı olmadığını savunuyor. Mahkemedeki hokey kulübü çalışanı Pazartesi günü Pitter ile günlük temas halinde olduklarını doğruladı.

Onlara göre Remoex, Slavia'nın iş ortaklarından biriydi, mantinel, buz yüzükleri veya spor ekipmanları üzerinde reklam alanı satışı yaptı ve kulübe sponsor oldu. Kulübün sahibi olarak Pitter, 2014/2015 sezonunda Slavia Prag'ın ikinci en yüksek yarışmaya inişinde idi. Sadece iki yıl önce, Eden takım son bronz madalyalarını aldı. Sonbahardan bu yana, 21 yıldır ekstra lig oynayan geleneksel kulüp, seçkinler arasında asla geri dönmedi.