Pardubice bölgesinde su ve atıklar iyileşecek, ısı fiyatları da değişecek

Becayiş

New member
Pardubice bölgesinin bir sakini suya yılda beş kez para ödemek zorunda. Örneğin St nad Orlic’te suyun fiyatı yüzde 10 artacak, bu yıl 101 kron, beşinci yılda ise metreküp başına 111 kron olacak. Mevcut mevzuata göre, toplam bedelin hem su yönetimi altyapısının kendi işletimi hem de kanalizasyon ve su temin sisteminin düzenli olarak zorunlu olarak yenilenmesi için bir yıl ve bir yıllık ödeme de dahil olmak üzere yeterli mali kaynak yaratması gerekiyor, dedi belediye şirketi Tepvos Vclav Knejp’in yöneticisi.

Chrudim bölgesindeki su ve toprak Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde dokuz arttı. Suyun maliyeti bu yıl 105 kron, ancak metreküp başına 114 kronu geçmeyecek. Saatte 2,5 metreküp akışa sahip en ucuz su sayaçları için sabit ödeme yılda 1.650 krondan 1.904 krona çıkacak.

Vodovody ve Kanalizace Chrudim şirketinin yöneticisi Daniel Lebduka, su sayacı olan tek bir aile için bunun aylık gelirde yaklaşık 100 kronluk bir artışı temsil ettiğini söyledi.

Su ve suyun bu yıl metreküp başına 102 krona mal olacağı Svitavy’de insanlar için su fiyatına sadece ihmal edilebilir bir artış, beşinci yılda 104 kronun üzerine çıkmayacak. Pardubice’de bu yıl su metreküp başına 132 krona mal olurken, yeni fiyat 148 kronu geçmeyecek.

Tiel ailesi için nefeste onlarca kronluk et artışıdır. Su müdürü Ale Hudec, kişi başına günlük su tüketiminin ortalama 80 litre olduğunu söyledi.

Opatovice’den gelen ısı için insanlar şunları ödeyecek:

Opatovice nad Labem’deki elektrik santralinden ısı alan bir hane ortalama 355 kron ödeyebiliyordu. Bu yıl hane başına bir gigajoule 627 krona mal olacak. Ocak ayından itibaren fiyat GJ başına 752 krona yükselecek. Şirket Pardubice, Chrudim ve Hradec’te 63.000’e kadar haneyi ısıtıyor. Edinilen bilgiye göre ise Svitavy ve St nad Orlic’te ısı daha ucuz. Geçen yıl, yılın başında Svitavy’de ısı 1.375 krona mal olurken, Ocak ayından itibaren GJ başına 1.204 krona mal olacak. St nad Orlic’te bu oran 1.176 krondan yaklaşık 863 krona düşecek.

Elektrik fiyatı 2022 yılında hesaplanan seviyeye geriledi. Isı fiyatındaki artışın tek nedeni termal enerji üretimine yönelik girdi maliyetlerindeki artış, özellikle doğalgaz emtia fiyatlarındaki artış. ve elektrik. St nad Orlic’teki Tepvos şirketinden Markta Voyvodkov, doğalgaz fiyatının toplam termal enerji fiyatının yüzde 75’ini oluşturduğunu söyledi.

Köpeğin sahibi belediyeye bu senekiyle aynı ücreti veriyor. Köpek şehir merkezindeki bir daireye giderse sahibi St nad Orlic’te 1.200 kron, Pardubice’de 1.200 kron, Chrudim’de 1.300 kron ödüyor. Svitavy’de tek ücret 1.500 krondur.

Atık toplama ücreti artacak

O ilçe kasabalarında israf var. Svitavy vergiyi kişi başına 858 krondan 924 krona çıkarıyor. Chrudim’de atıkların uzaklaştırılması mevcut 600 kron yerine 1.000 krona mal olacak. St nad Orlic’te yıllık ödeme 690 kron olup, Ocak ayından itibaren 1.080 krona çıkacak. Pardubice, 650 kron isteme. Kent, atık depolama alanlarında depolama maliyetlerinin artması ve enflasyon nedeniyle savunmaya yanaştı.

Ocak ayından beri toplu taşıma kullanmıyorum. Chrudim’de biber fiyatı 12 kron olacak, Pardubice’de on kron daha yüksek olacak ve St nad Orlic’te fiyat on kronda kalacak. Taşıyıcı teklif ederse, yolcu örneğin bir elektronik cüzdana sahip olmak için ödeme yapar. Chrudim’de bile standart bir dairenin maliyeti metrekare başına 62 krondan fazla olmayacak. St nad Orlic’te ortalama fiyat 104 kron olarak belirlendi.

Svitavy’de şehirlerdeki küçük dairelerin fiyatları daire kategorisine bağlı olarak beşinci yılda aylık 70 ila 120 kron ve metrekare arasında değişecek. Pardubice’de fiyat çok fazla değil.

Sosyal dairelerde Ocak 2023’ten itibaren fiyatı 85 kron, yaşlı, engelli ve engelli dairelerinde ise fiyat değişmedi, 72,69 kron oldu. 65 yaş üstü vatandaşlar, şartların yerine getirilmesi halinde indirimden yararlanabilecek. Pardubice belediyesinin basın bürosundan Kristna Vlaskov, Almanya’da uygulanan indirimin 72,69 kron olduğunu söyledi.