Mahkeme kararı için Pardubice’de otoparkta garip toplantı

Becayiş

New member
Tuhaf ve sıradışıydı. Kalkınma Fonu’ndan politikacılar uzun süredir şehir merkezindeki küçük hokey salonunun yanına bir otopark binasının inşasına hazırlanıyor. Bunun bir felaket olduğu ortaya çıktı, bu yılın Nisan ayında belediye emekli maaşlarını serbest bıraktı ve yüklenici için bir sözleşme başlattı ve bu sözleşme sonunda Porr şirketi tarafından kazanıldı.

Pardubick kanalizasyon

Arna yakınlarındaki otoparkın inşasını çevreleyen koşullar, 19 kişi ve iki şirketin suçlandığı yüz polis soruşturmasını içeriyor. 340 milyonluk emir nedeniyle eski belediye başkanı Martin Charvt ve yardımcısı Helena Dvokov gözaltında hayatını kaybetti. Sanıklar aynı zamanda binayı hazırlayan Kalkınma Fonu’nun da liderleri. Bir sonraki dalda ise önceden seçilmiş inşaat firmaları için şehrin kamu ihalelerine ilişkin ihale yapılıyor.

Ağustos ortasında çanta keskin bir dönüş yaptı. Şirketin başkanı aslında belediyelerin yüzde yüzünün birdenbire inşaat için yeterli paranın olmadığını ve yangın çıkarılacağını açıkladığını duyurdu. Karar verilirse durum tersine çevrilemez. Fonun denetim kurulu müdürü, şehir temsilcisi ve 380 araçlık binanın proje yöneticisi Helena Dvokov, fonun inşaat için yeterli parası olmadığını söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan belediye yetkilileri, Porr ve Enteria şirketleri arasında karar verilmesinin mümkün olmadığını ve toplantının yeniden duyurulması gerektiğini iddia etti.

Bu, elbette, Porr’un daha önce bitişikteki yaz stadyumunu yarım milyar dolara onardığı sırada, bir ton gıdadan daha kar elde eden inşaat şirketini kızdırdı. Bu prosedür benim için anlaşılmaz, şeffaf değil ve şüpheli. Şirketin genel editörü Porr Duanek, genel yüklenicinin girişi iptal edip yeniden listeye alması durumunda kesinlikle yasayı çiğneyeceğini söyledi.

Yayınlanmasından bu yana bir hafta geçti ve basın ilk olarak belediye başkanının ofisine gelerek, bunun yolda olduğunu ve Kalkınma Fonu ile Porro arasındaki sözleşmenin yakında imzalanacağını söyledi. Fon Yönetim Kurulu Başkan Vekili Michal Drenko, gün içinde ihaleden çekilmemesi halinde Pardubice Kalkınma Fonu’nun binanın inşasına ilişkin sözleşmenin imzalanmasıyla elde edilen tutarın tamamını almaya hazır olduğunu söyledi.

Konseyin bir sonraki toplantısında fonun ancak mantıksal olarak açıklanabilecek çok tuhaf prosedürü, politikacıların büyük bir muhalefetine neden oldu. Şef Pirt Dominik Beka aktifti.

Bu fırın tam bir kaos. Ve bu sadece medyadan alıntı. Bu kavganın intikam talebiyle ilgili olup bitenlerden, dışarıda olup bitenlerden bahsetmiyorum. Sobanın kokusu kesinlikle fonun ve şehrin ilk kokusudur. Yarışmayı haber yapan MF DNES ve T’den alıntı yapan Beka, lütfen bize neler olduğunu anlatın dedi.

Ona sırasıyla ANO’dan belediye başkanı Jan Nadrchal, eski belediye başkanı ve fon başkanı Martin Charvt yanıt verdi ve böylece Helena Dvokov SPD’den bağımsız olarak seçildi. Beka en çok ilkinin tepkisine şaşırdı.

Sayın Nadrchal, bilmiyorum, bu saldırganlık yüzünden görünüşe göre kızgın olan Beka belediye başkanından geri adım attı. Beş yıl önce seçilen belediye başkanı, sakin yapısı ve son derece mütevazı davranışlarıyla tanınıyor. Ancak otoparkın sonbaharında her zamanki rutininin dışına çıktığı belliydi. Ben de sadece bir avcıyım. Bay Beka bazen çok huysuz olabiliyor ve ben de her zamanki gibi bununla başa çıkamıyorum. Bir konsey toplantısında çok fazla kavga etmek zorunda kaldığımı hatırlatan Nadrchal, belediyenin internet sitesinde okunabilen iki aylık bir konsey toplantısını hatırlatarak, olay boyunca polisin kendisiyle iletişime geçmediğini de sözlerine ekledi.

Tartışmalarda Beka, Dvoková ile tartışıyor ve MF DNES’teki sözlerini çöpe atıyor. Pitom, editörlerden birinin bağlantıyı veya sitesini düzeltmek istediğini söylemesinden önce veya sonra editörlerle iletişime geçmedi. Şimdi oldukça iyi bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Beka, genel olarak bu düzenlemenin görüntünün ışıkta çok daha parlak görünmesini sağladığını söyledi.

Davanın bir dalı

Otopark, Pardubice yolsuzluk davasının bir kolu. Martin Charvt ve Helena Dvokov şu anda gözaltında. Bay Charvt’a yönelik suçlamalar yalnızca otopark inşaatı sözleşmesini ilgilendiriyor. Martin Charvta’nın avukatı Pavel Jelnek, vergiyi davadaki ikinci tarafın yararına etkilemek istediğini söyledi.

Polise göre, aralarında diğer sanıkların da bulunduğu bu iki isim, Drenka’nın fon yöneticisi ve şirketin belediye yönetim kurulu başkanı Pavle Neveeal, ihalenin Chldek ve Tintra şirketleri için Pardubice konsorsiyumu Enteria tarafından kazanılmasını istiyordu.

Bir açıklamaya göre, Porr şirketinin bir üyesi olan Martin Charvt’ın koordine ettiği bir grup insan, bu şirketi kadınlardan uzaklaştırmak, tam tersine kamu düzeninin bir başka rakibi olan Chldek şirketine avantaj sağlamak istiyordu. Seznam sunucusunun haberine göre Tintra’da 19 kişi ve iki şirket suçlanıyor.

Dedektife göre Charvt ve Dvokov ilk olarak Porr şirketiyle sorunları olduğu gerçeğinden bahsetmeye başladılar. Kısacası bu şirket rakiplerinden 100 gün daha hızlı otopark yapabileceğini buldu. İlk teslim tarihini tamamlamak yarışmanın ana kriterlerinden biriydi.

Mahkeme kararına göre, komitenin değerlendiricilerinin temsilcisi ve üyesi Dvokov’un bu nedenle, otoparkın bu şekilde inşa edilemeyeceği gerçeğine damga vurması gereken bir uzmanın fon tarafından görevlendirilmesi fikrini ortaya attığı belirtiliyor. hızlıca. Polise göre rapor için 242.000 dolar harcadılar ancak tutarın tamamını ödemediler.

Ölüm, Porr’un yoldaşlarını hisse senedi için kamu düzeninin dışında tutuyor, üye yalnızca bu el için, atanan uzmanlık başarısız oldu veya profesör. J. mahkeme belgesine göre Porr tarafından belirlenen sürenin teknolojik açıdan karşılanabileceğini varsaydı.

Şüpheliler arasında, yardımcı polislerin yanı sıra, seçimlerde Pardubice derneği adına yarışan değerlendirme komitesi üyesi Markta Juchelková ve belediye başkan yardımcısı Jakub Rychteck’in eşi de bulunuyor.