Listelenen tren istasyonu reklamlarla doludur. Sahipler vergi ödemek zorunda olduğumuzu savunuyor

Becayiş

New member
Ústí nad Orlicí'de mimar Rudolf Frey'in tasarımına göre inşa edilen istasyon binasının cephesinde üç büyük reklam alanı ortaya çıktı. Aktivistler sayesinde 2010 yılında kültür anıtı olarak ilan edilen ve koridor inşaatı nedeniyle yıkılmasını önleyen tarihi istasyon binası, görsel sis içinde boğuluyor.

Koyu mor reklam panosundan sadece valinin grubu 3PK, gezginlere Prag'a mutlu bir yolculuk dilemekle kalmıyor, aynı zamanda 2022 emlakçısı da binanın ön cephesinden, halen kullanılmakta olan üçüncü reklam alanının pencerelerine gülümsüyor. reklamveren aramanın neredeyse agresif bir etkisi var.

Ülkedeki en eski istasyon binalarından birinden bu şekilde para kazanmak, anıtın sahibi olan Oustecké nádraží şirketinin üç yöneticisinden ikisinin kararıydı.

“Bir şekilde geçimimizi sağlamak zorundayız. Oustecké nádraží şirketinin iki yöneticisinden biri olan Pavel Prchal, “Devlete yılda yaklaşık 30.000 dolar emlak vergisi ödemek zorunda kaldığınızda, bunun için bir yerden para kazanmamız gerekiyor” dedi. Kültürel Mirası Koruma ve Geliştirme Derneği'nin üçüncü başkan yardımcısı Martin J. Kadrman, bu yılın Ocak ayından bu yana artık yönetici değil. Sadece refakatçi pozisyonunda kaldı. Reklam panoları da dahil olmak üzere kendi isteği üzerine istifa etti.

“Ben bunu kabul edemem, bu diğer sahiplerin kararı. Bu kararı vermemin nedenlerinden biri de buydu. Bu konuda hiçbir şey yapamadım. Bu tamamen nahoş bir durum ve estetik hassasiyetlerini gösteriyor” dedi Kadrman, istasyonla ilgili başka bir tartışma hakkında.

Durum zaten birkaç kez engellendi

Oustecky Nádraží'nin bu ortağına göre, reklamın ekonomik faydası, tarihi bina üzerindeki etkiyi, yolcuların katlanmak zorunda kaldığı görsel dumanla dengelemiyor. Tıpkı 2021'de iki ortağın binayı satmak istemesi ancak Kadrman'ın karşı çıkması gibi durum tıkandı. Binanın eğitim merkezine dönüştürülmesini isteyen demiryolu idaresi de binayla ilgilendi.

Artık binaya ne olacağını kimse bilmiyor. “Bunu ben de bilmek isterim, çünkü zaman uçup gidiyor, bir sürü sinir ve para uçup gidiyor ve ben de birkaç yaşındayım. Ayrıca ailem ve ben başka bir yerde ikamet etmek zorunda kaldık. Bunun sonucunda ipotek aldım ve bu nedenle istasyon için kredi notum düştü. Başlangıçta ailesiyle birlikte binada yaşayan Prchal, “Maalesef Sayın Kadrman ile herhangi bir anlaşma yok” dedi.

Martin Kadrman da şirketin olası kredileri ve mali yükümlülükleri nedeniyle şirketten ayrıldı. Ancak binanın idaresi açısından değişen bir şey yok. Hissesini satmayı düşünmüyor. “Yardım eden birçok insanla birlikte binayı kurtarmak için mücadeleye başladım. Artık adımdan dolayı kapıyı çarpıp ayrılmama izin veremem” diye ekledi.

İstasyon binası Mart 2014'te işlevini yitirmiş, inşaatçılar mahalleye yeni bir cam sevk binası inşa etmişlerdir. Yönetmen Olga Sommerová ve Kadrman ile iki ortak, iki yıl sonra anıtı bir buçuk milyona satın aldıklarında, anıtın yeniden insanlara hizmet etmesini planladılar.

Ancak bina, demiryolu koridorunun ortasında yer aldığı ve arabalar için kamuya açık bir yol bulunmadığı için de kullanım alanı bulamadılar. Sommerová, Oustecké nádraží'deki hissesini 2018'de sattı. 16.000 imzaya ulaşan imza kampanyasının ana karakteri Kadrman'ın artık binanın kaderi üzerinde önemli bir etkisi yok. Kalan iki ortak, Pavel Prchal ve Ladislav Růžička belirleyici söze sahip.

Haritalar © SHOCart ve OpenStreetMap'e katkıda bulunanlar tarafından sağlanmıştır. SHOCart, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. Daha fazla www.shocart.cz

iDnes'ten diskleri toplayın ve Dünya Hokey Şampiyonasına bilet kazanın