celikci
New member
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 15 yaprak lazanya
- 500gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt (600ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Bolonez sos üretimi büyük bir tavaya zeytinyağımızı alıyoruz, yemeklik doğradığımız soğanları ek edip, biraz kavurduktan daha sonra üzerine kıymayı ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıymalar kavrulunca minik minik doğradığımız sarımsakları ve biberleri de ek edip 3-4 dakika daha soteliyoruz.
- Arkasından salçayı ek ederek güzelce karıştırıyoruz.
- Domatesleri de katarak orta ateşte 1-2 dakika kadar daha soteleyip, tuz karabiber ve kırmızı toz biberini ekliyor, suyunu ek ediyoruz.
- 4-5 dakika kadar orta ateşte suyunu hayli çektirmeden pişiriyoruz.
- Beşamel sos imali için tereyağ ve unu bir tencereye alıp orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine sütü azar azar ekleyip daima çırparak karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekliyoruz ve yavaşça muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz (Eğer epey koyu kıvamda olursa açmak için biraz daha süt ek edebilirsiniz )
- Isıya sağlam bir fırın kabının tabanına biraz bolonez sostan biraz da beşamel sostan yayıyoruz.
- Üzerine lazanyaları tepsimize uygun biçimde yerleştiriyoruz.
- Yerleştirdiğimiz lazanyaların üzerine evvel bolonez sosu daha sonra da beşamel sosu dökerek yayıyoruz. Ben birkaç katın ortasına (Tüm katlara değil ) epeyce az da kaşar peyniri rendesi koyuyorum.
- Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştiriyoruz ve bu süreci 5 kat olacak biçimde devam ettiriyoruz (Her katta 3 yaprak oluyor ve bir kata dikey koyduğum lazanyaları öteki kata yatay olarak koyuyorum bu biçimdece kesmesi ve servisi kolay oluyor).
- En üstteki lazanyalara yine bolonez sos ve beşamel sos döküp üzerini kaşar peyniri rendesi ile kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. (pişirme mühleti fırınınıza nazaran değişebilir, ortada denetim etmekte yarar var )
- Üzeri kızardıktan daha sonra fırından çıkartıyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı