celikci
New member
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12 adet lazanya makarnası
- 350 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 400 gr domates konservesi (konserve kullanmak istemeyen 2 yemek kaşığı salça kullanabilir)
- Tuz
- Karabiber
- 5-6 yemek sıvıyağ
- Çok az reyhan baharatı( kural değil) basilikum
- 2-3 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 200 ml krema
- 200 ml süt
- Bol kaşar
- Bir tutam tatlı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı sıvı yağında güzelce kavurun ,küçük doğranmış soğanları ek edin devamlı kavurun.
- Ardından domates konservesini ek edin, konserve kullanmak istemeyen olağan salça kullanabilir.
- Tüm baharatları ek edip biraz su ek edip pişirin.
- Kıymanız piştikten daha sonra beşamel sosunu hazırlayın .
- Bir tencereye tereyağını eritin ,un ek edip karıştırın ,ardından krema ve süt ek edin güzelce karıştırın.
- Kıvamı yoğunlaştıktan daha sonra lazanyanızı yapmaya geçebilirsiniz, ben küçük bir borcam kullandım.
- İlk tabanına domates konservesi ile sıvı yağ sürdüm ,bu süreci beşamal sosu ilede yapabilirsiniz.
- Ardından lazanya hamuru üzerine kıyma, kıymanın üzerine biraz beşamel sosu ,biraz kaşar daha sonra yine tıpkı süreç makarna kıyma beşamel sos kaşar….
- Ben 4 kat çıktım en son katına makarna koyun kalan beşamel sosun hepsini makarnanın üzerine çokça dökün.
- Ardından biraz kırmızı toz biber serpin ,güzel kızarması için daha sonra bol kaşar ek edin ,en son üzerini kapatın ve mümkünse????????
- Kesinlikle 3-4 saat bu form lazanyayı dinlendirin, epeyce daha yumuşak ve lezzetli oluyor 180 de kızarana kadar pişirin.