Kulübün sahibi, Teknik Direktör Kováč'ın Pardubice futbolcularıyla anlaşacağını doğruladı

Becayiş

New member
Kırk dört yaşındaki Kováč, Eylül 2022'de ikinci lig Táborsko'dan ayrıldığında Pardubice takımının başına geçti. Her iki sezonda da Východočechy'yi kurtuluşa götürdü ve ilk sezonda ikinci lig Příbramí ile berabere kalmayı başardı.

Bu kez Pardubice, Pazar günü evinde yeni gelen Karvina'yı 4-0 yenerek, kurtuluş için uzatma grubunun bitiminden bir tur önce birinci lig üyeliğini garantiledi. Kováč, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında yıl sonunda takımdan ayrılacağını dolaylı olarak doğruladı.

Bu, hat trickin yazarı Ladislav Krobot tarafından daha sonra gazetecilerle yapılan bir röportajda kesin olarak doğrulandı; ona göre Kováč, oyunculara bir süre önce sezon sonunda emekli olacağını duyurmuştu. Doğu Bohemya, Cumartesi günü Prag Bohemians 1905 sahasında son kez liderliğe çıkacak.

“Koç Kováč Pardubice'den emekli oluyor. Sözleşmesi 2025'e kadar geçerli olmasına rağmen ayrılıyor. Sözleşmenin bir kısmında belirli bir miktar karşılığında aktif hale getirilebileceğini belirten bir çıkış maddesi vardı. Son birkaç günde bir lig kulübünün başına gelen de buydu” dedi Pitter.

Pardubice futbol kulübü Vladimír Pitter'in yönetim kurulu başkanı.

Uzun süredir Kováč'ın ayrılacağına dair spekülasyonlar vardı. Medyaya göre Luboš Kozel'in bıraktığı Liberec'e gitmesi gerekiyor. “Bu olaydan dolayı kişisel olarak üzgünüm. Tabii bu duruma büyük bir medya masajı da eşlik etti. Elbette kabin de bunu hissetti ve bence bu belli bir dönemde performansa da yansıdı” dedi Pitter.

“Spor direktörü Vít Zavřel ve spor menajeri Martin Shejbal buna, koçla bir randevu ayarlayarak ve koçun durumu nasıl ele alacağını anlatmasıyla karşılık verdi. Fikrini aldıktan sonra antrenörlerle durumu kabine bildirme konusunda anlaştılar. Bu sayede ligin normal bölümünde durumun ne olduğunu öğrenmiş oldu” dedi elli bir yaşındaki işadamı.

Kováč'ın sona erdiğini duyurmasının ardından yönetim, yeni teknik direktör ekibinin kompozisyonunu tartışmaya başladı. Jiří Saňák'ın, Şubat ayından bu yana geçici olarak yönettiği Olomouc'u bugün resmi olarak tamamlayan Pardubice'nin yedek kulübesinde oturabileceği tahmin ediliyor.

“Sezon sonunu beklemek mümkün değildi çünkü 17 Haziran'da yeni sezon hazırlıklarının başlayacağını biliyoruz. Bu değişimin bizi bir adım daha ileriye taşıyacağını gerçekten umuyorum. Böylece seçim bizi öncelikle spor anlamında ilerletecek olan uygulama ekibine düşüyor ve ekip performanslarıyla taraftarları eğlendiriyor” dedi Pitter.

Taraftarlarına orta saha oyuncusu Michal Hlavatý'nin ayrılmayacağına dair güvence verdi. “Benim için kulübümüzün ilgisini çekecek benzersiz bir teklifin gelmesi gerekiyor ve bunların hiçbiri masada değil. O zaman Michal'in gitmesine engel olamayacağımızı hayal edebiliyorum. Ancak o bizim için önemli bir yapı taşı, tıpkı kısa süre önce sözleşmesini sadece şimdi değil gelecekte de uzattığımız Tomáš Solil gibi. Kulübün yönetim kurulu başkanı, onun satışını çözmek bizim için bir öncelik değil” dedi.