Kováč: İki kurtarmayı büyük bir başarı olarak görüyorum, oyuncular kahraman

Becayiş

New member
Sona kadar ulaştık, çok büyük bir sol, dedi Kov, ancak sezonun ardından Slovan Liberec'te yeni bir takıma transfer oldu. Ve ekledi: Gök gürültüsüne nal hediye etmek isterim, onlar benim için kahramandır.

Düello köstebeğinin arkasına bakabilir misin?
Karvin ilk evliliğini yaptı, doğum yaptı, babamız vardı orada. Ama su tabancasından daha iyiydik. En zor maç, çelişkili bir şekilde bizim için en başarılı maçtı… Güçlü olduğumuzu hissettim, güzel bir organizasyon yaşadık.

Deplasman golünü değiştirdiniz, Kinsk'in golüyle elendi. 8. dakikada bu kadar sert bir adım atmak zorunda kalması çok ilginç değil mi?
Tony doğru yerde duruyordu. AB'de lig zirvesi dışında ilk golün her zaman belirleyici faktör olduğunu biliyoruz, bu doğru. Bunu da verdik, 2-0 öne geçtiğimizde devre arasında gençleri kulübede teşvik ettik, aktif kalacaklar. 3:0 skorundan itibaren kazanacağımızı görmeye başladım. Karanlık görünüyordu ve jet hızlandı. Herkesi, özellikle de harika olduğunu düşündüğüm Laurent Kissiedou'yu övmeliyim. Hlavat'ın iki golü daha var, Krobi (Ladislav Krobot) hat trick… Az önce attı, yakaladım. Becky davrandı, bu onu ödüllendirdi.

Müzisyenlerin her zaman dalgayı yakaladığını mı düşünüyorsunuz? Ondan önce yaralanan Krobot değil Zlatohlvek'ti.
Evet evet. Zlatan harika bir sonbahar geçirdi ancak sağlık nedenlerinden dolayı bu sonbaharı kaçırdı. Anjinam vardı, on gün antibiyotik kullandım. Her nefes aldığında canı yandı… Bu yüzden tutarlı olamadı. Ama yine de 7 gol attı, bunlar bizim için puandı. Krobi de. Patras (Vojtch Patrk) ata her girdiğinde acı çekiyor, sadece saklanmıyor. Sekiz asist yaptı. Karvina ile yine çok iş yaptı. Kamil Vacek'e orada gerçekten ihtiyacımız vardı. Yürüyebilmesi için topuğu splintlendi. Ben çok özel biriyim. Jablonec'te 0:3'lük skorla kaybetmeyi ve ardından taraftarlara 4:0'lık skorla veda etmeyi seviyorlar, aslında tam tersi de olmaz.

Bundan sonra Jablonec nasıldı?
İlk yarıda mücadele ettik, iki gol yedik. Ancak yapıştırıcıyı aldıktan sonra dağıldık. Kamil Vacek'i, savunmanın tamamını ve Ortiz'i kaçırdık. Yanında Hali (Denis Halinsk) sakinleşiyor. Orada kazanamadık ama kendi kendimize şunu söyledik: Pazar günü tekrar oynarız, güçlenelim. Bunu futbolda da kanıtladık. Bu sene ligde sadece dokuz maç varken, galibiyetten söz edemeyiz. Burada iki kez kurtarılmamızın büyük bir acele olduğunu düşünüyorum. Oyunu sistem çerçevesinde geliştirmeye çalıştık. Bu iki yılda burada bazı çalışmalar yaptığımızı biliyorum.

Yazdan itibaren onu hırslı Liberec'e vereceksin.
Farklı bir sezon geçirmek, bu şekilde sonuna kadar oynamak istemiyorum. Bu olağanüstü bir deneyim ama aynı zamanda koçlarımız ve oyun için de bir deneyim. Bu kulüpten çok şey aldım ve bu hatanın sorumlusu benim. Eskiden nasıldı bilirsin… Opava, Tborsko, bulutların üzerinde hiçbir yere uçmuyorum, futbolun inişli çıkışlı olduğunu biliyorum. 14 gün sonra yine tamamen farklı olacak. Ama biliyorum ki burada çizdiğimiz yol doğruydu ve belki de bunu iki kere yapmak mümkündü.

Ayrılma konusunda net olmam biraz zaman aldı, bunu nasıl yaptın?
Pek çok şey değişti. Pardubice yönetimiyle birbirimize her zaman sadık kaldık. Mon kıştan böyle bir şeyin olacağını biliyordu. İki gibi olmasa bile işi bitirmek istiyordu. Ama hepimiz profesyonel kaldık. Benim için futbolun en zor iki ayıydı. Ama önceliğim Pardubice'i kurtarmaktı. Sonunda işe yaradı. Zor bir dönemden geçtiğimizi ve ailenin bunu bende fark ettiğini söylemeliyim.