Kıştan sonra anıtlar açık. Yeniliklere ek olarak, yeni Castellans geliyor

Becayiş

New member
Neredeyse 18 yıl sonra Nisan ayının başında, ortaçağ kalesinin anahtarları halefi Kastelán Svojanova Miloš Dempr'i verdi. Halefi seçim prosedüründe başarılı olan Pavel Haluza oldu.

Castles ve Chateaux'da Bahar Etkinlikleri

Svojanov Kalesi – Bahar Festivali (19 – 20 Nisan)

Litomšl – Kale mutfağına ve kuleye olağanüstü erişim (26 Nisan, 1 – 3, 8-10 Mayıs)

Slatiňy Chateau – Castellan Tours ilerlemeyi durdurmayacak! (18 Nisan)

Kale – Kale mimarisinin ayak izlerinde (17 Mayıs)

Kunětická hora – Kale Sarayı'nda Gezi Masal (18, 31 Mayıs)

Pavel Haluza'yı davet ediyor, “Mart ayında kaleye yerleştim ve o zamandan beri ona bayıldım. Otobüs turlarına gitmeye başladık ve sezon güzel başlamaya başlıyor. Yaklaşık beş yüz kişi gelen gece turları yaptım ve şu anda Paskalya'da gerçekleşen bahar şenliklerini hazırlıyoruz.” Brno'daki Ulusal Tiyatro veya ayrıca žďár Nad Sázavou'daki Chateau Direktörü. Kale Pazartesi hariç her gün açık.

Yeni kale ustası, Ulusal Miras Enstitüsü'nün bakımında bulunan Orlickoústecko bölgesinde Litice Kalesi'ne de sahiptir. “Bu yıl az çok mevcut operasyonları sürdürmek ve gelecek yıl için herhangi bir değişiklik hazırlamak istiyorum. Ancak nakliye ve lojistikten mezun olan Petr Bek, Eylül ve hafta içi kalenin ziyaretçilerini kesinlikle genişleteceğim.”

Yeni Castellan, Kunětická Hora Kalesi'ni ziyaret edenleri beklemese de, haber sıkıntısı yok. 1920'lerde kalenin batı kısmına belirgin bir formunu veren Dušan Jurkovič'e adanmış rehberli turda, Mikoláš Aleš'in yeniden keşfedilmiş bir görüntüsü ortaya çıkacak. Bu ünlü 19. yüzyıl ressamı, yüz yıldan fazla bir süre önce Kunětice Dağı'nın kurtarılması mücadelesine katıldı.

Koruma alanı Lucie Bidlasová sözcüsü, “Yukarıda belirtilen resme yol açan kaleyi kurtarma çabasının ilgi çekici hikayesi, mevcut rehber yorumunu genişletecek ve kesinlikle her yaştan izleyiciyi çekecek.” Dedi.

Litomilik'de Sezon Kısıtlamadan

Pratik olarak kısıtlamalar olmadan, geçen yıl sonra, Litomyšl'deki kalede ziyaretçi sezonunun iç mekanlarının ve çatılarının inşaat yenilenmesi tamamlanacak. Cumartesi gününden bu yana, Kış Ziyaretçi Pisti üç gezi rotasını değiştiriyor. “Ana ziyaretçiler, Earl'ün ofisindeki restore edilmiş karo sobaları dört gözle bekleyebilecekler. Restoratörler eski karolardan güzel bir örnek oluşturmayı başardılar.

Sgraffito sıvaların restorasyonu süresi boyunca Fransız Bahçesi kapatıldı. Geçen yıldan beri yeni nakit kayıtları ve tuvaletler ziyaretçileri bekliyor. İlkbaharda, City resim galerisi de Chateau'ya dönecek. Chateau 5 Nisan'dan Perşembe'den Pazar gününe kadar açıktır ve yavaş yavaş altı günlük ziyaretçiye geri döner.

Bina gürültüsü, onarımın şato ve kilise arasındaki yukarıdaki yer bağlantı koridorundan geçtiği Slatiňany'deki Chateau'da. Ayrıca, tarihi kopya için 50'lerden seçilen pencerelerin yerini alması planlanmaktadır. Gastronomi turları da sezonda yeni. Geçen yıl, orijinal sahiplerini hatırlayan kale mutfağında eski bir kiremit sobasını restore etmeyi başardık.