Karanlık okul gitti. Profesyonel teknolojiye sahip renkleri ve modern sınıfları çeker

Becayiş

New member
Svitavy İlköğretim Okulu Felberova, 80'li ve 90'lı yılların başında şehirdeki en büyük prefabrik konut üzerine inşa edildi. Her ne kadar 15 yıl önce prefabrik gri sıkıcı bloğu olmasına rağmen, yalıtım, sınıflar ve iç mekanları uzun süre bekleyen yeni bir cephe kapladı.

Şimdi okul son yıllarda en büyük yatırımı gördü. Okulun orijinal modası geçmiş zemin katından neredeyse hiçbir şey kalmadı. 50 milyon taç için, öğrenciler multimedya eğitimi ve pratik becerileri öğretmek için soyunma odaları, yeni retinue ve iki yeni sınıfa sahip çekici bir giriş salonu aldı. Proje yüzde 90'ı Avrupa fonları tarafından ödeniyordu.

Mimarlar, ilk bakışta okula benzemeyen rahat bir alan izlenimi vermek için, girişte dev bir akvaryum da dahil olmak üzere döşemeli ve ahşap unsurları kullanmayı başardılar. Proje mimar Radim Obch ve Jan Burcek'in kaleminden geliyor.

“Amacımız yeni ortamın çocuklara etkili bir şekilde hizmet etmek ve okulun ortak alanlarında hoş hissetmesiydi. Okul 400'den fazla çocuk içindir. Bir aile evinden veya daireden farklıdır, ancak temelde çevreyi yerleşim alanına yaklaştırmak istedik,” Radim Ob.

Kapsamlı bir modernizasyon ve uzatma, hem düzen hem de modası geçmiş ekipman ve genel aşınma açısından okulun ihtiyaçlarına uygun olmayan bir okul kulübünden sonra da uygulandı.

Müdür Jana Pazderová, “Bu, yeniden yapılanmaya gitmemizin de ana nedeni oldu. Retinue daha önce kabile sınıflarının arkasındaydı. Çocukların öğleden sonra anlamlı ve güzel alanlarda geçirmelerine izin veren yeni Retinue için ayrı alanlar yarattı.” Dedi.

Daha önce kullanılmayan alandan, spor salonunun üstünde, Michelin restoranı tarafından bile utanmayacak yeni bir mutfak yaratıldı. “Bugün kızlar zencefilli kurabiye yaptı, erkekler tekrar yayılıyor. Birçoğunun ilk kez gördüğü çok fazla mutfak ekipmanı var. Buhar fırınımız, pirinç, temas ızgarası, çeşitli karışımlarımız var.

GoPro kameralar, dronlar ve yeşil tuval

Hemen yandaki yeni bir multimedya sınıfı. Profesyonel kameralara, GoPro kameralara ve dronlara ek olarak, düzenleme ile de donatılmıştır. Bilişim öğretmeni Jan Dosya'ya da yeşil ekranla donatılmış yeni sınıfa, “Çocuklara çekim ve fotoğraf çekimi ile bitmediklerini söylemek istiyoruz. Fotoğraf ve video işlemeyi öğreneceğiz.” Dedi. Bu neredeyse öğrencileri dünyanın diğer tarafına iletebilir.

CTU rektörünün adını taşıyan bir okulda, şehir son on yılda 100 milyondan fazla taç yatırdı. “2021'de, 2019'da 13 milyon yeni politeknik atölye çalışması için 40 milyon için mutfağın tamamen yeniden yapılandırılması tamamlandı. Şirketi Svitavy'de yetiştirmek istiyorsak, iyi eğitimden başlamalıyız.

TG Masaryk İlköğretim Okulu'nda üç yeni çalıştay var. Yaklaşık beş milyon taç için, Fin zanaat atölyeleri şeklinde politeknik atölyeler inşa ettiler. Birkaç yıl önce onları Fin okullarında arayan okul başkanı Jiří Sehnal'ı itmeyi başardılar.

“Finlandiya'daki atölyelerin amacı, çocukların yaratıcı olmaları, bireysel malzemelerin bilgisine dayalı fonksiyonel ürünler yaratmanın yollarını aramasıdır. Devrim yapmıyoruz, yaratılışa ilgi uyandırmak istiyoruz, bu yüzden zanaattan zevk alıyorlar.” Dedi. “Atölyelerimizin bazı büyükbabalardan veya babadan daha iyi donanımlı olduğunu söylemeye cesaret ediyorum.”

Jamie Oliver'dan esinlenildi

Öğrencilerin pişirme becerilerinin geliştirilmesi için yeni bir yemek atölyesi tasarlanmıştır. “Jamie Oliver'ın ifadesi ile çok ilham aldık. Çocuklara on öğün yemek pişirmeyi öğretirsek, yiyecek pişiremeyecek gibi fakir olmayacaklarından emin olacağız. Bir şey yapsaydık, mevcut mutfakları yeniden yapacağımızı düşündük.

Míru Meydanı'ndaki ilkokul, öğrencilerin dil ve bilgisayar bilimi öğretimi için multimedya sınıfları, ilk düzey öğrencilerin pratik faaliyetleri için yeni modern sınıflar ve işleme tesisleri de dahil olmak üzere yeni ergonomik ekipmanlarla yeni modern sınıflar gördükleri yeni binalardan yoksun değil. Üç profesyonel sınıfın modernizasyonu beş milyondan fazla krona mal oluyor.