Hyka, Pardubice'deki uzun vadeli sözleşmeyi yerine getirmeyecek. Sparta'ya gidiyor

Becayiş

New member
Hyka, Chelyabinsk'ten eski takım arkadaşları, forvet Lukáš Sedlák ve kaleci Roman Will ile birlikte Dynamo'ya katıldığı 2022/23 sezonundan bu yana Pardubice'de çalışıyordu. Doğu Bohemya biriminin üç ana dayanağı da bir yıl önce Pardubice'de 2028 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Finalde Třinec'e karşı Dynamo'nun yenilgisiyle sona eren sezonun ardından Pardubice, Hyka ile olan sözleşmesini feshetme kararı aldı. “Menajer sezon sonunda beni aradı ve Pardubice'deki işbirliklerini sonlandırmak istediklerini söyledi, biz de ilgilenecek birini arıyorduk. Sparta hemen benimle iletişime geçti, en çok onlar ilgilendi, o yüzden daha fazla beklemek istemedim. Sparta harika bir kulüp ve ben de evimde olacağım. Hyka yeni işvereninin web sitesinde Prag'da uzun vadeli konutlarımız var” dedi.

“Hayat Devam Ediyor. Sparta'daki nişan benim için büyük bir motivasyon ve esas olarak kendime hokey oynayabildiğimi göstermek istiyorum” dedi, yurtdışına da gitmeyi düşünen saldırgan. “İsviçre'yi bekliyorduk ama uzun süre beklemek istemedim. Sparta seni aradığında reddedemezsin. Onun ilgi göstermesine sevindim, bu benim için yeni bir zorluk. Ekstra ligin en iyilerinden biri olan bir takımda oynama fırsatım var, bu yüzden bunu sabırsızlıkla bekliyorum.”

Mladoboleslav yerlisi, Pardubice ile bu yıl ekstra ligde gümüş, geçen yıl ise bronz madalya kazandı. Normal sezonda iki sezonda 80 maça çıkan oyuncu, 20 gol ve 49 asist kaydetti. Play-off'larda rekoru önemli ölçüde zayıftı: 37 düelloda sadece iki gol attı ve 10 asist kaydetti; bu yıl eleme aşamasındaki 16 maçta bir kez bile gol atamadı.

“Tomáš bizim için çok çalıştı ve Dinamo'nun ekstra ligin normal sezonunda iki kez kazanmasına yardımcı oldu, bunun için ve yaptığı hizmetlerden dolayı tüm kulüp adına size teşekkür ediyorum. Artık yollarımız ayrılıyor. İki yıldır aynı kadroyla çalıştıktan sonra küçük bir yeniden yapılanmayla karşı karşıyayız. Pardubice spor direktörü Petr Sikora, Hyko'nun ayrılışı hakkında “Farklı tipolojide bir forvet almak için çalışıyoruz.” dedi.

Hyka, Vegas formasıyla NHL'de 27 maç oynadı, aynı zamanda ebeveyn kulübü Mladá Boleslav ve İsveç Färjestad'da da çalıştı. 2017 ve 2018 Dünya Şampiyonasında ve 2022 Olimpiyat Oyunlarında Çek Cumhuriyeti'ni temsil etti.