Hyka hat-trick yaptıktan sonra uyandı: Sedlák ve ben Siyam ikizleri gibiyiz

Becayiş

New member
Bitime beş dakika kala Kladno kaleciyi oyundan çıkardığında hat-trick yapmayı düşündün mü?
Biraz kafamda vardı ama golü kimin attığı önemli değil. Artık iş bende, bir sonraki maçta başkası da olabilir. Önemli olan kazanmamızdır.

Art arda altı tur atamadın. Rahatladın mı?
Bu şekilde düşünmeme sevindim. İlk golü koşu sayesinde buldum, ikincisinde ise disk kalecinin arkasında kaldığında gözlerimle kaleye ittim. Lukáš Sedlák diğer taraftan sürdü, makaranın geleceğini düşündüm ama zavallı adam hâlâ yüklüydü. Kaleci tekme attı, biraz şans eseri. Ve üçüncüsü boştu.

Geçen sene normal sezonda dört gol atmıştın, şimdi yedi golün var. döndün mü
Geçen yıl hastalıktan dolayı engellendim, zordu. Bir şansım vardı ama olmadı. Ama iyi ve tecrübeli bir oyuncu olduğumu, gol atılacağını biliyorum. Bu yıl sağlıklıyım ve bundan çok mutluyum.

Sedlák soyundan partneriniz sizin için iki kez kayıt yaptı, aranızda bir simbiyoz var mı?
Siyam ikizleri gibiyiz. Birbirimizi tanıyoruz, uzun süredir birlikte oynuyoruz, bu da işbirliğini kolaylaştırıyor. Kimin nereye gitmesi gerektiğini biliyoruz, aynı düşüncelere sahibiz ve bu da gösteriyor.

Kladno kalecisi Landon Bow, Pardubice’den Lukáš Sedlák’ın önüne müdahale ediyor.

Hat-trick yaptığınızda takım kasasına ne kadar ödersiniz?
Orada bir şey var. Ama bir şapka bile alamadım! Kimse onu buza atmadı. Ödemeden kurtulmaya çalışacağım ama muhtemelen işe yaramayacak. (kahkaha)

İki maçlık mağlubiyet serisine verdiğiniz tepkiden memnun musunuz?
Cuma günü Litvínov’daki yenilgiden sonra birbirimize videoda bazı şeyler gösterdik, onlar da bu konuda bir şeyler söylediler. Ve Kladno ile maça temiz bir kafayla çıktık. İkinci periyotta gereksiz fauller yaptık, maalesef ben başlattım, Kladno’yu bu şekilde maça soktuk. Üst üste yedi gol attık, zor olacağını biliyorduk. Ama biz deneyimli bir takımız ve bu zorlukların üstesinden geldik.

Üçüncü periyotta dört gol, ne değişti?
Kendimize elimizde olanı oynamamız gerektiğini söyledik. Biz güçlüyüz ve bunu gösterdik. Her maç acı verecek, yuhalanacak, rakipler bize karşı kendilerini göstermek isteyecekler. Her maçı sonuna kadar oynamalıyız.

Pardubice’li hokey oyuncuları Kladno’ya karşı kazandıkları zaferi kutluyorlar.

Teknik direktör Václav Varaďa yenilgilerden sonra daha mı empatik davrandı?
Her zaman iyi anlamda vurguludur. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik.

Salı günü evinde Sparta’ya karşı bunu gösterecek misin?
Sparta şampiyonluğun favorileri arasında, iyi oynuyorlar, harika bir rakibe karşı harika bir maç olacak. Dört gözle bekliyorum. Oyuncularının her biri tatsız. Benim için örneğin geçen yıl burnumu kıran David Němeček. (kahkaha)