Eğer hat-trick yaptıysan, çabuk ol. Bu hedefler mutfak içindi, mecburdum, diye güldü Chytil

Becayiş

New member
Slavia'ya katıldığı ilk zamanlarda yedek kulübesinden atlayarak şakacı gibi davrandı ve genellikle şu doğruydu: Oyuna girdiğinde bir gol attı. Bu kez başlangıç kadrosunun istikrarlı bir üyesi olarak yedek oyuncu rolünü tekrarladı.

Ve yedi dakika elli iki saniyede art arda üç kez vurdu. Kasım 2022'de Androv Stadı'nda milli takım formasıyla attığı ikinci hat-trick ise on dakika sürmüştü.

Yirmi dört yaşındaki forvet gururla ve gülümseyerek “Unič'e kupada bir tane daha verdim” dedi. O zamanlar, Eylül 2022'de Sigma Olomouc'ta forma giydi ve ardından Slavia'ya transfer oldu.

Peki en çok hangi performansa değer veriyorsunuz?
Hepsine eşit derecede saygı duyuyorum ve her biri adına mutluyum. Ne zaman bu goller takıma yardımcı olsa, ki bu en önemli şey, hat-trick'i diğerinin önüne koymak istemiyorum.

Slavia adına üç gol attığınızda nasıl hissediyorsunuz?
Buna sevindim, çok keyif alıyorum ve umarım orada da bana düşmeye devam eder.

Muhtemelen bu kadar başarılı bir ikinci yarı beklemiyordunuz.
Aslında oraya bununla gitmedim, esas olarak çocuklara ya bir amaç doğrultusunda ya da sadece performansımla yardım etmek istedim. Sonuçta bu şekilde oldu ama goller mutfaktaydı, benim gol atmam gerekiyordu.

Gol atmak için neden bir saatten fazla beklediniz?
Başından beri iyi bir oyun sergiledik, pozisyon işaretleri olmasına rağmen maçı bitiremedik. İlk golle kırdık, sonra üzerimizden düştüğü için sorun yaşamadık.

Şansını değiştirmen gerektiğini söylemiştin. Gerçekten bu kadar kolay mıydılar?
İlk gol harika bir ortaydı, ardından kalenin önünde yapayalnız kaldım. İkincisi muhtemelen en zoruydu. Üçüncüsünde Provod'dan harika bir top aldım ve ayağımı koymam gerekiyordu.

Takım arkadaşlarınız Masopusta ve Provoda'nın hizmetlerini övüyorsunuz. İkinci yarıda hepiniz oyuna girdiniz. Mükemmel bir uyum içinde misiniz?
Biz birbirimize alışığız. Ama kim gelirse gelsin ne oynayacağını ve hangi talimatları takip edeceğini biliyor. Kısacası sahaya gelen herkes maçı bozabilir.

Üç yıl önce Pardubice'de çalmıştınız. Eski kulübünüze karşı daha mı motiveydiniz?
Onlara karşı zaten birkaç maç oynadım ama tabii ki bu tür karşılaşmaları sabırsızlıkla bekliyorum çünkü kulüpten insanları tanıyorum. Pardubice'yi destekliyorum, ligde en sevdiğim üç takımdan biri, muhtemelen üçüncü favorim. Sonuçta Sigma'da daha çok oynadım. Ama Pardubice'yi sevgiyle hatırlıyorum çünkü kariyerim durma noktasındayken başladı.

Ligdeki diğer forvetlerin performansları sizi motive ediyor mu? Avrupa Şampiyonası adaylığı düşünülüyor.
Kesinlikle öyle değil, sadece gol atıp milli takıma girmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Esas olarak takıma yardımcı olmak istiyorum ve eğer iyi performans gösterirsem davetin geleceğini düşünüyorum. Ve minnettar olurum.

Atıcıların kralını mı hedefliyorsunuz?
Ben masaya bakmıyorum, maç maç gidiyorum. Tekrar edeceğim ama benim için asıl önemli olan takımdır. Esas olarak kazanmak istiyorum.