Dinamo koçu, bireylere saygım var ama tüm takımın gelmesini istedim diyor

Becayiş

New member
Dinamo, yeni sezon yaz hazırlıklarının en önemli noktalarından birini tamamladı. Cuma günü oyuncuları, pazar gününden bu yana çalıştıkları Orlické hory'deki antrenmanı tamamladı.

Fitness antrenörü Petr Mock'a ek olarak tüm süreç, önünde baş antrenör olarak ilk sezonunu geçirecek olan Marek Zadina tarafından denetlendi. Yaz hazırlığı da öyle.

“Peter ve ben hazırlıkları aramızda paylaştık. Birlikte bir antrenman planı hazırlıyoruz ve ardından ben sadece set birimlerini azaltıyorum veya oyuncuların gruplara dağılımını deniyorum. Ama şunu söylemeliyim ki burada, Orlické hory'de çok fazla eğitim almadık, tam tersi,” diye gülümsedi Zadina.

Bu yıl Dinamo'nun elinde, oyunculardan en iyi şekilde yararlanmaları gereken beş “kuru” hafta var. Dağlarda geçirilen bir hafta buna karşılık geliyordu.

“Üç aşamada eğitim aldık. Zor bir işti ama herkes çok çalıştı ve elinden gelenin en iyisini yaptı. Adamların konuya yaklaşımından çok memnunum” diye övdü Zadina.

Ancak sonuçta ortaya çıkan tablolardaki rakamlardan memnun değildi. Tüm ekibin katılımı çok daha değerliydi. Uzun süredir bireysel antrenman yapan Lukáš Sedlák'ın da aralarında bulunduğu liderler de Deštné'ye geldi.

Padoklardan birinde Pardubice hokey oyuncuları. (28 Haziran 2024)

“Sedlo, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna, Roman Will, Peter Čerešňák geldi… Kısacası herkes. Bir süre sonra çocuklar birlikte konuşabiliyor, şakalaşabiliyor ve çalışabiliyorlardı. Birlikte mükemmel bir hafta geçirdik.” Zadina geriye baktı.

Ancak takımın yıldızlarının fazla bir seçeneğinin olmadığını itiraf etti. “Geçen sezonun hemen ardından oyuncularıma yaz antrenmanlarına ve yıllardır alıştıkları sisteme saygı duyduğumu söyledim. Aynı zamanda onlara açıkça herkesin eğitim oturumuna katılmasını istediğimiz söylendi.” diye belirtti Zadina.

Ona göre hiç kimse buna ciddi anlamda karşı değildi. “Çocuklar birlikte mutlular. Özellikle yaşlı oyuncuların nasıl çalıştığını görebilen genç oyuncular için iyi bir şey. Her antrenmana nasıl da yüzde yüz veriyorlar. Bu, eğer bir gün büyük bir kariyere sahip olmak istersem nasıl davranmam gerektiğine dair harika bir örnek,” diye espri yaptı Zadina.

Třinec'le kaybettiği yedinci finali şimdiden geride bıraktı. Artık onun ve tüm Dinamo'nun önlerinde yazılmamış bir sayfa daha var ve bir kez daha başarı için ellerinden geleni yapacaklar. Ve işte tam da yaz hazırlığında detaylarla başlıyor.

“Petr Mocek devre antrenmanını biraz değiştirdi. Daha çok hız ve dayanıklılığa odaklanıyorlar çünkü oyunculara nispeten kısa sürede fiziksellik kazandırmamız gerekiyor. Ancak planı yerine getiriyoruz ve hazırlıklar da beklentilere göre gelişiyor” diye değerlendirdi Zadina.

Cuma günü Kartal Dağları'ndan dönen Dinamo oyuncuları, birkaç gün izin alıp bir sonraki antrenman bloğuna geçecek.

Dinamo kaptanı Lukáš Sedlák. (28 Haziran 2024)

“Pardubice'de iki aşamadan oluşuyor ve iki hafta daha sürecek. Zorlu bir iki hafta daha bizi bekliyor. 12 Temmuz'a kadar karada antrenman yapacağız. Daha sonra oyuncular tatile çıkacak, bu süre zarfında bireysel planlarını yerine getirecekler ve 28 Temmuz'da buza gideceğiz” diye planladı Zadina.

Yakında Pardubice maçlara da atlayacak. İlk karşılaşmayı 8 Ağustos'ta saat 18.00'den itibaren Chrudim'de oynayacaklar, bu karşılaşma üst üste üçüncü kez “B” takımıyla geleneksel bir karşılaşma olacak. Dynamo hazırlık maçlarının tam programını tamamlıyor. Öncelikle yabancı rakiplere karşı oynayacak.