Chrudim'deki Medlešice yakınındaki kavşak gelecek yıl hazır olacak

Becayiş

New member
Bugün, eğer sürücüler Chrudim'den Pardubice'ye giderken ana yolu kullanmak isterlerse, birçoğunun yoldan sapması ve Vestka ya da Kaufland yakınındaki yeni çevre yoluna ulaşması gerekiyor. Uzun süredir vaat edilen Medlešice yakınındaki hemzemin geçidin genişletilmesi bu sorunu çözecektir.

Geçen yılın sonunda ŘSD inşaat ruhsatı belgelerini sundu ve şu anda muhtemelen Şubat ayında gerçekleşecek olan inşaat ruhsatı başvurusu için evrakları hazırlıyor.

Pardubice yönetiminden Petra Drkulová, “Aynı zamanda, inşaat yüklenicisi için ihaleye temel oluşturacak inşaat ihale dokümantasyonunun seçilen belgelerinin yüklenicisi için yarışmanın başlatılmasına yönelik belgeler hazırlanıyor.” Belediye Başkanı ÇTK'ya anlattı.

ŘSD'nin planlarına göre inşaatın gelecek yıl Şubat ayında başlaması gerekiyor ve Aralık 2025'te devreye alınması planlanıyor. Chrudim çevre yolunun ilk bölümünün açılmasının ardından Pardubice'den orijinaline giden en kısa rotayı kullanmak mümkün olmadı. şehre yaklaşma.

ŘSD daha sonra çıkışı ve Medlešice yakınındaki döner kavşağı inşa etti, ancak yan yoldan Pardubice'ye doğru sürüşe izin vermiyor. Baypas projesi üst geçidin bağlanmasına güvenmedi.

Kabızlık geri gelir mi?

Paradoksal olarak Chrudim bu plan konusunda hiçbir zaman pek hevesli olmadı. Bir şey kesin. Yeni yaklaşım, geçmişte büyük trafik sıkışıklığının yaşandığı Bída ve Pardubická caddesi yakınındaki kavşağa daha fazla araba çekecek.

Chrudim František Pilný (ANO) belediye başkanı, ŘSD'nin Medlešice'de hemzemin geçit inşa etme planını gereksiz bir lüks olarak algılıyor.

Neredeyse yirmi yıllık bir hikaye. 2005 yılında ŘSD, Chrudim çevre yolunun ilk kısmı için imar kararı verilmesini talep ettiğinde, o zamanki belediye başkanı Ladislav Libé'nin liderliğindeki şehir, Medlešice'deki hemzemin geçidi umursamadı ve bu nedenle imar planından silindi. planlar. On yıl sonra şehir, inşaatın hemen öncesinde kavşak için tekrar başvuruda bulundu.

Ancak o sırada belediye başkan yardımcısı Jaroslav Trávníček yalnızca Chrudim'e Pardubice yönünde bağlantıya izin veren bir çıkış talep etti. Çıkış, 2016 yazında çevre yolunun ilk bölümünün tamamlanmasından altı ay sonra nihayet açıldı. Bu, özellikle kavşağa kadar araçla gitmek istemeyen sürücülerin olduğu Mikulovece, Medlešice ve Dražkovice için bir rahatlama oldu. Vestec'te yolculukları kısa kesildi.

“Medlešice'deki kavşak yerine, Vestec'teki kavşaktan Pardubická'ya kadar olan ilk aşama olarak kuzeybatı çevre yolunun kabaca bir buçuk kilometre uzunluğunda bir bölümünü inşa etmemiz gerekiyordu; bu, çıkışın %100 yerini alacaktı. Buna ek olarak, Vestka yakınlarındaki kavşağa kısa bir mesafede olacak olan Medlešice yakınındaki kavşağın inşaatından da tasarruf etmiş olacağız ve ayrıca kuzeybatı çevre yolunun ilk kısmı şeklinde bir bonusa da sahip olacağız” dedi František. Pilný.

Her halükarda, kavşak, arabaların çoğunlukla eski yol boyunca Dražkovice'ye gittiği Leguma ve Rozhledna toplu konut sitelerinden insanlara yardım edecek, çünkü bundan önce yan yola ulaşamayacaklar. Pilný, “Kavşak tamamlandıktan sonra, şehir merkezinden geçmemeleri için tüm kamyonları kuzeydeki sanayi bölgesinden oraya yönlendirmeye çalışacağız” diye ekledi.