Çalışma ofisi bölgede şubelerin rahatsızlığı ile devam ediyor ve postane de yerini alacak

Becayiş

New member
Geçen sonbaharda, büyük bir kargaşaya işgücü ofisinin müdahalesine ilişkin bir rapordan kaynaklandı. Pardubice bölgesindeki belediye başkanları Sosyal İşler Bakanlığı'nın niyetini sadece birkaç ay geciktirdi. Geçen yıl, Nasavrky veya Jablonné Nad Orlicí'de daha küçük işyerleri kapatıldı.

Belediye başkanları, Litomilikšl, Holice ve Lanškroun'daki şubelerin daha fazla planlı müdahalesini tersine çevirmedi. Ofis saatlerine bakılmaksızın sosyal faydalar için uygulamaların evden elektronik olarak sunulmasına izin verecek sosyal faydaların daha fazla dijitalleşmesini beklemek.

Bu yıldan bu yana, işsiz insanlar çevrimiçi olarak kaydolabilir ve internette işsizlik yardımları da sorulabilir. Ve yazdan beri diğer gündemler planlanmıştır.

Bu arada, Çek Postası'nın seçilmiş şubeleri, devlet sosyal destek alanında sayısallaştırılmış faydalar için kayıt defteri olarak işlev görmeye başladı. 20 Ocak'tan itibaren, 250'den fazla kişinin dilekçe kapsamında anlaşmazlıklarını ifade ettiği Skutč'teki Postanede ebeveyn ödeneği, çocuk ödeneği veya konut ödeneği talebi.

Belediye Başkanı Jaroslav Hetfleiš, “Bu, daha fazla ve daha uzun kuyruklar yaratmak için başka bir adım. Ben zaten birisi imzaları doğrulamaya başladığında ve kuyruk yapıldığında, postane katiplerinin çok şey olduğunu düşünüyorum” diyor.

Belediye başkanına göre, 31 Ağustos şubesini kapatma kararı muhtemelen hiçbir şey yapmayacak.

Bu, Ocak ayının sonunda Jevíček'teki Çalışma Ofisi'nin sonuydu, gündem Moravská Třebová'daki havza şubesi tarafından devralındı.

“Bazen birisi eski adreste bir şube arıyor, bu yüzden ona Moravská Třebová'ya veya postaneye gitmeleri gerektiğini söylüyoruz. Olumsuz tepkileri kaydetmiyoruz.

Çalışma ofisinin diğer üç işyeri bu yılın sonunda kaybolacak. “Bu, Holice, Litomyšl ve Lanškroun'daki şubeler için geçerlidir. Hem belediyenin hem de işyerlerimizdeki müşterilerin yönetimini önceden yerlerdeki belirli tarihi duyuruyoruz. Çekçe'deki şubeleri rasyonelleştirme sürecini sonlandırmayı planlıyoruz.

Şubelerin en kötü rahatsızlığı, seyrek nüfuslu Lanškroun ve Hatchment Dağları sakinleri tarafından vurulacak. Örneğin, čenkovice'den insanlar bir otobüse güveniyorlar, Lanškroun'daki iptal edilen şube nedeniyle česká třebová veya ústí nad orlicí'ye iki saatten fazla sürecekti.

Lanškroun Belediye Başkanı Radim Vetchý, “Sayısallaştırma bunun bir çözüm olduğu ve hiçbirimizin sonucun inşaat prosedürünün dijitalleşmesinde olduğu gibi olmayacağını bilmiyoruz.” Dedi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, Çalışma Ofisi'nin şubelerinin rasyonelleştirilmesinin öncelikle şubelerin güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda hizmetlerin iyi kullanılabilirliğini korumayı amaçladığını savunmaktadır.

“Belirli işyerlerinin seçimi, işlenmiş bir profesyonel analiz temelinde yapılmıştır. Seçim için en önemli kriterler nüfusun hareketliliğiydi, bu da birçok sakinlerin zaten düzenli olarak işe, okullara, alışverişe veya diğer işyerlerinde bulunduğu kasabalardaki doktorlara gidişat yaptıkları açıktır.