Bir adam sıradan bir tartışma yüzünden benzin istasyonunda tanıdığını vurdu, sarhoş gibi davrandı

Becayiş

New member
“Sanık, cinayete teşebbüs suçu niteliği nedeniyle yüksek suç oranı riski altında olduğundan tutukluluk ve firar gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Eylemlerine devam edebileceğine dair bir korku var” dedi Hradec Králové Lukáš Hrubý Bölge Mahkemesinin denetleyici savcısı.

Gözaltı kararı veren yargıç Karel Gobernac, “Sanık bu karara karşı olay yerinde şikayette bulundu” dedi.

Sanık mahkemede ifade verdi ancak soruşturmanın devam etmesi nedeniyle savcı, davayla ilgili herhangi bir ayrıntıyı açıklamak istemedi. Yargıç Gobernac, “Benim bakış açıma göre, tüm olay tamamen ihmal edilebilir bir nedenden dolayı gerçekleşti” dedi.

Sanık on yıldan on sekiz yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Üstelik yasadışı olarak bulundurulan bir silahla ateş etti. Polis henüz suçun nedeni hakkında yorum yapmadı. Ancak iDNES.cz editörlerinin verdiği bilgiye göre bu sıradan bir tartışmaydı. Tutuklandığı sırada sanığın ciddi düzeyde alkol etkisi altında olduğu, yapılan testte binde iki civarında olduğu görüldü.

Hrubý, her iki adamın da bölgeden olduğunu doğrulayarak, “Bu suçlunun çevredeki bölge için tehlike oluşturmaması gerekir; bu daha ziyade birbirini tanıyan insanlarla ilgili bir meseledir.” dedi.

Yüzünden kurşunla yaralanan 34 yaşındaki mağdur, Shell akaryakıt istasyonu yakınındaki tarlada meydana gelen olay sonrasında yardım istemek için akaryakıt istasyonuna geldi. Salı günü Pardubice Hastanesi'ndeki doktorların gözetiminde kaldı.

“Yaralı adamın yardım aradığı benzin istasyonunun orada yakıt ikmali yapan kurtarma ekipleri tarafından ziyaret edilmesi büyük bir şanstı. Vurulan kişiye acil tıbbi yardım sağlandı” dedi Hrubý.

Saldırgan, saldırıdan yaklaşık iki saat sonra polis tarafından tutuklandı. Ayrıca termal görüntüleme özelliğine sahip helikopter yardımıyla da onu aradılar.