Bina yerel düzenlemeleri göz ardı etti ve sembolik bir para cezasıyla kurtuldu

Becayiş

New member
Geçen yılın nisan ayının sonunda Chrudimsk stavebn ad, Chrudim yakınlarındaki Sobtuch bölgesindeki yeni bir yerleşim bölgesinde herhangi bir izin olmadan birbirine bağlı konteynerlerden oluşan yeni bir evin inşa edildiğini öğrendi. Sadece siyah bir bina değildi, aynı zamanda bina, Sobtuch’taki tüm yeni binaların üçgen çatılı olması gerektiğine göre zemin seviyesini de göz ardı ediyordu.

O zamanki Sobtuch Ji Sokol belediye başkanı, bunun, arazi doldurma belgelerine uygun olmayan, izinsiz bir bina olduğunu söyledi.

Chrudim’deki belediye meclisi binanın kaldırılmasını istedi ancak yaz sonunda, Nisan ayında, Sobtuchy belediyesinin onayına rağmen eve ek izin verdi. İnşaatçı projede değişiklik yapmak zorunda kaldı. Başlangıçta yeni aile evinin çatısı düzdü, şimdi çatının on beş derecelik bir eğimi olacak. Sahibinin aldığı para cezası, ancak reklam uvst’yi reddetti. Kanuna göre beş yüz bin krona ulaşabilirdi.

Chrudim Belediye Meclisi sözcüsü Ale Prokopec, izinsiz giriş olayında inşaat işçisine kesilen cezaları ödeyemeyeceğimizi, inşaat ve dağıtımın yapılamayacağını söyledi.

Bilgiye Serbest Erişime Dair 106 sayılı Kanun uyarınca cezaları ödemedi, hatta iki adet yeterli başvuruya rağmen ödeme yapmadı. Bu özel durumda doğru makam, kararda belirtilen talep edilen bilgilerde kamu çıkarını dikkate almamaktadır. Aynı zamanda MF DNES’in editörüne, izinsiz siyah çatılı bir ev inşa etmek için yirmi bin kron tutarında para cezası ödenmesi emrinin bir kopyasını gönderdi.

Nzk iyi ve son

Chrudimsk stavebn ad kararında, mevcut koşullar olarak yorumladığı gerçekleri belirtti. İmar kanununa göre failin şahıslarına ve suçun sonuçlarına, özellikle de konteynerden oluşan yeni bir bina olduğuna baktı. İnşaat müfettişi, sanığın inşaat müfettişi ile elinden geldiğince işbirliği yaptığını söyledi.

Seçilen kişi sadece mülk sahibi için sembolik bir ceza değil, aynı zamanda kadınlar için de düşüşün sona ermesi anlamına geliyordu. Suçlu yirmi bin kron öder ödemez karar yürürlüğe girdi. Eğer belediye meclisi ciddi para cezaları uygularsa, inşaatçı büyük ihtimalle bölge meclisine itiraz edecek, mağdur daha sonra mahkemeye gitmek zorunda kalacak ve belediye de kararını beş ay ve yıl içinde savunmak zorunda kalacak.

Yasaya göre Esk’teki siyah bir binanın sahibi teorik olarak evin üstündeki binayı yıkmaktan kaçınabilse bile, pratikte durum tam olarak Sobtuchy’deki gibi olacak.

Ancak Chrudi manzaralı aile evinin durumu tamamen bitmedi. Chrudim Belediye İdaresi adına Pavlna Dudlkov, soruşturmanın Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütüldüğünü belirterek, dosyanın tamamını tarafımızdan yayınladı.

Bölge konseyi muhtemelen belediye meclisinin binaya ek olarak izin verip vermeyeceğine karar verecek, bu da sonuçta Sobtuchy belediyesinin toprak doldurma temel kuralına saygı göstermeyecek. Zemin katının üstünde bir kat olan binaların, yasallaştırılmış bir aile evinin sahip olacağı 15 derecelik eğime değil, 35 ve 45 derecelik eğimli bir beşik çatıya sahip olması gerekir.