Almayın. Sınırlı ama bir meslektaşı tarafından yatalak kalan ona yardım edeceğim

Becayiş

New member
Dizinin dışından bir sakatlık geçirdi ve bunun sonucunda göğüsten aşağısı felç oldu ve hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyeye mahkûm etti. Her gün başkalarının yardımına muhtaç olduğu, dadı hizmetinin olduğu bir evde bakılması gerekiyordu.

Affedilemez bir şekilde tüm atlarını ve ormandaki sevdiği işini kaybetti. Geçen yıldan bu yana engelli yaşıyor.

Ne kadar hayal edilebilir bir travma, başlı başına bir terapi olan yeni bir çalışma düşüncesiyle kendinden çıkmaya çalıştı. İki sağlıklı eli kaldığı için örtülmek istemiyordu. Arkadaşları için hapishaneden ekranı çatlak bir telefonu tamir ediyordu, ben de çok meşguldüm, evde bebek bakıcılığı servisinin olduğu aynı ortam onu pek etkilemedi.

Tatilden hemen önce gerçekleştirmeyi başardığı büyük bir hayali vardı. İnsanların yardımı sayesinde, yalnızca bir köpeğin elleriyle kontrol edilen, özel olarak değiştirilmiş bir arabanın bedelini ödemek için halka açık bir koleksiyondan 300 bin kron toplamayı başardı. Yeni hayat onu rahatlatır ve ona özgürlük verir.

Arabadan çıktım. Onun emekli maaşını alacağımı bilmiyordum. STN olarak bilinen iyi YouTuber Petr Purmensk ve bana büyük destek veren Kuba Vrna bana yardımcı oldu. Kadına çok çabuk alıştım ama engelli olduğumdan dolayı barlarda denge sorunu yaşadığım için koltuktan düşmemek için yanına Tybod köpekleri ekledim. Araba sayesinde Chrudim’de bir iş bulmayı başardım; burada Josef Stehno’ya bir şekerleme şirketinde idari görevlerde yardımcı olacağım.

Araba sayesinde, Hamza’nın Lui’deki fırınına da bir psikoloğa gidebiliyordum; orada sürekli kardeşi onu götürüyordu. Oraya gidebilirim ve yardım için kimseye başvurmama gerek kalmaz, asıl avantajın altını çiziyor.

Araba özgürlüğünü sarsıyordu

Bir seyahat aracı olarak araba, bodrumdaki bir odanın duvarları değil, başka fikirlere sahip olmasına yardımcı oldu.

Şu ana kadarki en uzun uçuşum Svitavy’deki babamaydı. Bugün arabaya binip inebilen ve tekerlekli sandalyeyi yükleyebilen genç adam, Yolda bana sorun çıkarmayın, diye açıklıyor. Bir keresinde arabadan düşmüştüm ama yakın bir arkadaşım yanımdan geçiyordu ve bana yardım etti. Yeni bir arabada bir şeyler tamir ettiğimi sanıyordu, gülümse.

Hayat yolculuğuna çıkan yolda canına kıyan kader köpek bile yoluna devam edecekti. Çok çalışmaya alışkın olduğu için kısa süre sonra tekrar el emeği gerektiren bir iş bulacaktı. Hayatım boyunca ellerimle çalıştım. Ne söylersem söyleyeyim umurumda değil. Ellerim sağlıklı ve manuel işlere alışkın, diye ekledi.

Hayat Josef’e iyi davranmıyordu. 13-18 yaşları arasında çocukluğunun geçtiği evde vakit geçirdi. O andan itibaren tek amaç bir ev inşa etmektir. Hayattan vazgeçmemek, onda olumlu şeyler aramak insanın görevidir. Sadece savaşın, savaşın. Almayın. Sınırlı ama ben gidiyorum, eğitimini tamamladıktan sonra on iki yıl bir tarım kooperatifinde çalışan Josef Stehno. Ölümcül ölümünden önce birkaç yıl ormancı olarak çalıştı.

Tiaticitelet Josef Dvok ve kendisini yatağa atan Vtanov köyünün belirli bir temsilcisi, cinayete teşebbüs suçundan dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.