Adli ve idari kolluk nedir ?

Esigorta

Global Mod
Global Mod
Adli ve Idari Kolluk Nedir?

Adli ve idari kolluk, halkn hukuka uymasn saglamaya yonelik hukumetin kurumsal denetim gorevleridir. Kolluk, devletin hukukunu uygulamak icin karar verme yetkisine sahip olan resmi yetkililer tarafndan gerceklestirilen butun faaliyetleri ifade eder.

Adli Kolluk

Adli kolluk, mahkemelerin ve hukukcularn calsmalarn koordine etmek icin hukumetin kurumsal denetim organlardr. Adli kolluk, suc isleyenlerin yarglanmasn ve cezalandrlmasn, suclularn haklarnn korunmasn, koruma tedbirlerinin alnmasn ve kanunun uygulanmasn saglamak icin gorevlendirilir. Bir ulkedeki adli kolluk, suclar arastrmak, suphelileri yakalamak, tutuklamak ve mahkemeye sunmak gibi gorevleri yerine getirir.

Idari Kolluk

Idari kolluk, hukumetin tum faaliyetlerinin denetimini gerceklestirmek icin kurumsal denetim organlardr. Idari kolluk, hukumetin belirli bir konuda yuruttugu calsmalar denetlemek, halkn guvenligini saglamak, halka hizmet sunmak ve halkn haklarnn korunmasn saglamak gibi onemli gorevleri ustlenir. Idari kolluk, hukumetin belirli konularda gosterdigi kotu hizmetleri ya da kurallar ihlal eden kisileri cezalandrmaya yetkilidir.

Son olarak, Adli ve Idari Kolluk, halkn hukuka uymasn saglamak icin hukumetin kurumsal denetim faaliyetleridir. Adli kolluk, suclu kisileri yakalamak, tutuklamak ve mahkemeye sunmak gibi onemli gorevleri ustlenir. Idari kolluk ise, hukumetin belirli konularda gosterdigi kotu hizmetleri ihlal eden kisileri cezalandrmak icin yetkilidir.